OSMANİYE (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Osmaniye'de bulunan AFAD'a bağlı Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret ederek kampta kalan Suriyelilerle bir araya geldi.

Basına kapalı yapılan ziyarette Bakan Soylu'ya Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, TBMM Divan Katibi Üyesi ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ile kurum müdürleri eşlik etti.

AFAD İl Müdürü Serhan Bulut'tan brifing aldıktan sonra kampta incelemelerde bulunan Soylu'nun, bazı aileleri ziyaret edip çocuklarla da sohbet ettiği belirtildi.

Kamptaki incelemelerin ardından Bakan Soylu, 19 Mart 2017'de Diyarbakır Lice'de PKK terör örgütü üyeleriyle girilen çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Zinnur Ezim'in babaevine giderek, ailesini ziyaret etti.

Anne Hatice ve baba Mehmet Ezim'e taziyelerini ileten Soylu, Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından baba Mehmet Ezim'e Türk bayrağı hediye etti.

Evden çıkışında yanına yaklaşan Halil Yıldırım isimli vatandaşın, "Bakanım çocuklarım sizi çok seviyor. Evime gelirseniz çok sevinirim." demesi üzerine Soylu evinin önüne kadar gitti.

Burada 6 yaşındaki Hatice ve 1,5 yaşındaki Yiğit Ali Yıldırım'ı kucağına alan Soylu, çocuklara oyuncak hediye etti.

Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Soylu, daha sonra kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim