ADANA (AA) - AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, "AK Parti içindeki insanları türlü türlü suçlarla etiketleyerek işi sulandırıp bir yerlere hizmet edenleri biliyoruz. Aslında her zamanki tipik davranışlarını sergiliyorlar ama buna fırsat vermeyecek büyük bir camiamız var." dedi.

Çözer, yönetim kurulu üyeleriyle AK Parti Yüreğir İlçe Teşkilatı'nda düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu 6. Olağan Kongrelerini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Kongre esnasında iki listenin divan heyetine sunulduğunu hatırlatan Çözer, partiye zarar verecek en küçük hamlenin içine girmeyeceklerini ve buna da izin vermeyeceklerini kaydetti.

Çözer, AK Parti'nin ülkenin bütünlüğüne ve milletin birliğine husumet göstermeyen herkesi kökenine, meşrebine, inancına, kılığına ve diğer tüm farklılıklarına bakmaksızın kendisinin doğal bir parçası olarak gördüğünü söyledi.

Kongre sürecini değerlendiren Çözer, "Sahte imzalarla ve kandırılmak suretiyle oluşturulan yönetim önergesinin hesabı elbette yargı sürecine taşınacaktır. Bu sürecin hukuki takipçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. AK Parti içindeki insanları türlü türlü suçlarla etiketleyerek işi sulandırıp bir yerlere hizmet edenleri biliyoruz. Aslında her zamanki tipik davranışlarını sergiliyorlar ama buna fırsat vermeyecek büyük bir camiamız var." diye konuştu.

Çözer, 15 Temmuz'da milletin devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için ayağa kalktığını ve buna herkesin şahit olunduğunu hatırlattı.

FETÖ'nün iz sürücülerine bu ülkenin teslim edilmediğini vurgulayan Çözer, bu bilinçte olan herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu kaydetti.

Çözer, AK Parti'nin bu milletin çimentosu, birleştirici bir unsuru olduğunu, millete hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Çözer ayrıca, hakkındaki dernek kurulusu olduğu iddialarıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Bu tamamiyle yalan, düzmece, iftira ve bilinçli olarak ortaya atılmış algı oluşturma operasyonudur. Ben asla ve asla Nizam-Der'in kurucusu olmadım. Kurucuysam, bunu iddia edenler ispatlasın. Evet Nimaz-Der bir hukukçu derneğidir, ben de bir avukatım. Avukat olarak sağ oluşum adı altına oluşturulan ve sağcı avukatların oluşturduğu bildiğimiz, duyduğumuz bu derneğe 2008 yılında üye oldum. 2008 yılında FETÖ diye bir olay zaten ortada yoktu. Biz, 17-25 Aralık sürecini yaşadıktan sonra anladık ki bu arkadaşların, vatandaşların işi samimi, hukuk çizgisinde bir dernek değil, hukuka, demokrasiye hizmet etmek değil. Bunların kökü başka bir yerde ve başka bir yerden emir alıyorlar. Pensilvanya'dan emir alıyorlar ve yönetiliyorlar. Bunu anladıktan sonra 17-25 Aralık'tan hemen sonra 31 Ocak 2014 tarihinde bu dernekten istifa ettim. Bunlarla asla birlikte olmamız, yürümemiz, hareket etmemiz söz konusu değil. Biz vatana ihanet edenlerle, bu milletin birliğine, bütünlüğüne kast edenlerle, bu ülkenin seçtiği liderine kurşun atanlarla, bu milletin meclisini bombalayanlarla asla yan yana olmayız, yürümeyiz ve onların karşısında her zaman oluruz."

Editör: TE Bilişim