ANTALYA (AA) - AK Parti Akseki Kadın Kolları Başkanlığına Güldane Çoban seçildi.

Akseki Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan kongreye, İlçe Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Tülay Beşkonak Özçay, AK Parti İlçe Başkanı Veysel Demir, belediye meclisi üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Güldane Çoban, burada yaptığı konuşmada, 13 yıldır ilk defa kadınların Türkiye'deki siyasetin içinde çok aktif rol aldığını söyledi.

Kadının siyasete girmesi ve içinde yer alması konusunun AK Parti döneminde zirve yaptığını vurgulayan Çoban, "Daha önce dolgu malzemesi olarak görülen kadın, AK Parti ile artık karar organlarının içinde 'Ben de varım' diyecek noktaya taşındı." dedi.

İlçe Belediye Başkanı Uysal ise, Mehmetçik'in Afrin'de Türkiye'nin birliği, dirliği için terörle savaştığını ifade etti.

AK Parti İlçe Başkanı Veysel Demir de, kongrelerin birliğe ve kardeşliğe katkı sağlayacağını belirterek, seçimlerdeki başarılarında kadınların emeğinin büyük olduğunu söyledi.

Kadın Kolları İl Başkanı Özçay, kadın kollarının görevinin ev ev dolaşarak, partilerinin vizyon ve misyonunu, projelerini anlatmak olduğunu aktardı.

Özçay, "Antalya olarak hedefimiz 500 bin üyedir. 301 bin üye sayımızı en kısa zamanda üstün hizmetlerimizle 500 bin üyeye ulaştıracağız." diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek listeyle seçime giren Güldane Çoban, geçerli oyların tamamını alarak, AK Parti Akseki Kadın Kolları başkanı oldu.

Yönetim kurulu üyeliklerine, Gülseren Gündoğdu, Hayriye Tellioğlu, Dilek Dikmen, Müzeyyen Küçük, Hayriye Yörür, Makbule Arıcı, Ayşe İşler, Ayşegül Küçük, Saliha Çetin, Ayşe Uzun, Özlem Koparan, Emine Mıstık, Gülsüm Yıldırım ve Havva Aksoy seçildi.