Sanko Sanat Galerisinin 2017-2018 sezonu son sergisi olarak 11 Mayıs’ta açılan ve 31 Mayıs’a kadar gezilebilecek sergide, Raif Kalyoncu’nun 23 eseri yer alıyor.

 

Sanatın ülkelerin güçlenip kalkınmasında en önemli unsur olduğuna vurgu yapan Kalyoncu, “Sanatta ne kadar ilerlersek ekonomimiz de o kadar yükselir” dedi.

 

İnsanın yaşadığı çevreden ve iklimden etkilendiğini anlatan Kalyoncu, “Sanatçı çevresinden ve kültüründen beslenmelidir. Diğer taraftan bu durum evrensel boyuta taşındığı sürece önem kazanır” diye konuştu.

 

Resim yapmanın kendisi için yaşam tarzı ve kendisini ifade etme biçimi olduğunu anlatan Kalyoncu, eserlerini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutlu olduğunu söyledi.

 

RAİF KALYONCU

Trabzon’da 1971 yılında doğan Kalyoncu, 1995’te Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fatih Eğitim Fakültesi Resim–İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu, 2000 yılında KTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalında Yüksek lisans eğitimini tamamladı.

 

1995-2002 yılları arasında KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan sanatçı, 2003 yılı itibariyle Doktora Eğitimi için Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsüne atandı ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında görevlendirildi.

 

2009 yılında Gazi Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. 2010 yılında KTÜ. Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümüne dönerek bu bölümde Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. Aynı bölümde belli dönemlerde bölüm başkanlığı, anabilim dalı başkanlığı ve bölüm başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

 

2015 yılında Doçent oldu. 2016’da anabilim dalı başkanlığına ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdür yardımcılığı görevine atandı. Sanatçı halen bu bölümde öğretim üyesi ve anabilim dalı başkanı olarak görev yapmaktadır.

 

Ankara, Trabzon ve İstanbul’da kişisel 7 sergi açtı. Birçok fuar, festival, çalıştay, karma ve grup sergisine katılan sanatçının, ayrıca dört ayrı yarışmada ödül kazandı.