Ankara 1986 doğumlu olan Didem Cengiz, ortaokul ve lise eğitimini Balıkesir’de tamamladı. İlk lisans eğitimini Balıkesir Üniversitesi’nde, ikinci lisans eğitimini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde tamamlayan Cengiz, aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yetişkin Alt Dalı Yüksek Lisansına devam etti.

 

2015 yılında Üsküdar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde düzenlenen Tıbbi Hipnoz eğitimini ve 2018 yılında Gaby Golan’dan Hipnoanalitik Teknikler eğitimlerini tamamlayan Cengiz, 2017 yılından bu yana Üsküdar Üniversitesi GETIPMER (Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi) Danışma Kurulu ve GETIPMER Hypnosis-Complementary Dergisi Bilimsel Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

 

2016-2018 yılları arasında, World Confederation of Existential Therapy (WCET) ve Federation of Existential Therapists of Europe (FETE) kurucu üyesi Varoluşçu Akademi ve Varoluşçu Psikoterapiler Derneği onaylı, iki yıl süren Temel Varoluşçu Analiz Eğitimini tamamlayarak Psikoterapist unvanı almaya hak kazandı.

 

2016 yılında Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nin düzenlediği 120 saatlik Cinsel Terapi Eğitimini tamamlayan Cengiz, kadın cinsel işlev bozuklukları, cinsel isteksizlik, cinsel tiksinti bozukluğu, anorgazmi; erkek cinsel işlev bozuklukları, prematüre ve retarde ejekülasyon, empotans, cinsel isteksizlik ve cinsel tiksinti bozukluğu konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Çeşitli anaokulu, kreş ve rehabilitasyon merkezlerinde ‘Çocuklarda Cinsellik Eğitim’, ‘Çocuklarla Cinsellik Nasıl Konuşulur’, ‘Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi’ ve ‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Cinsellik’ konulu seminerler veren Cengiz, 2016 yılında Evlilik ve Çift Terapisi eğitimlerini yine Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği’nde tamamladı.

 

Cengiz, çift ilişkisi, evlenme, boşanma evlilik sözleşmeleri, iletişim problemleri, çatışma çözümü ilişkide yakınlık kurma problemleri, cinsel yönelimlerle evlilik ilişkisi, konularında terapi hizmeti vermektedir.

 

ALDIĞI DİĞER EĞİTİMLER

- Oyun Terapisi Eğitimi, Türk Pedagoji Derneği Başkanı Klinik Psikolog Mehmet Teber

- Çocuklarla İlk Görüşme Eğitimi, Türk Pedagoji Derneği Başkanı Klinik Psikolog Mehmet Teber

- Çocuklarla Bilişsel ve Davranışçı Terapi Eğitimi, Doç. Dr. Nevin Dölek

- Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Ezel Avcı

- Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Prof. Dr. Mehmet Hakan Türkçapar,

Prof. Dr. Levent Sütçigil

- Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimi, Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert

 

UYGULADIĞI ÖLÇEKLER VE ENVANTERLER:

Scl90 Semptom Tarama Ölçeği, Griss-Kadın Cinsel Doyum Ölçeği, Griss- erkek cinsel doyum ölçeği, cinsel inançlar ölçeği, KENT EGY, AGTE, frankfurter dikkat testi, burdon dikkat testi, standartize mini mental test, gessel gelişim testi, peabody resim kelime testi, bender geştalt algı testi, draw a person ve good enough testi

 

Halen Psikiyatrist Dr. Şehnaz Neslihan Gürz Yalçın’ın hasta kabul ettiği SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği’nde göreve başlayan Psikolog Didem Cengiz’in yanı sıra, Uzman Psikolog Melis Tümer Süyür, Uzman Psikolog Melisa Özturan ve Uzman Psikolog Gözde Kıratlı da görev yapmaktadır.

 

PSİKİYATRİ POLİKLİNİĞİ

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’nde ayaktan hastalara poliklinik hizmeti verilmektedir.

 

Tüm psikiyatrik bozuklukların (depresyon, panik bozukluk, obsesif kompulsif bozukluk, sosyal fobi, şizofreni, bipolar bozukluk, cinsel işlev bozuklukları vb.) tedavileri yapılmaktadır. İlaç tedavilerinin yanı sıra terapi konusunda da deneyimli hekim ve psikologlar hastalara destekleyici yaklaşımlarda bulunmaktadır. Hastalıklar dışında psikiyatri ile ilgili birçok konuda hastalara ve hasta yakınlarına danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır.

 

SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’nin ayaktan tedavilerde, Sosyal Güvenlik Kurumları ile anlaşması bulunmaktadır.

 

SANİ KONUKOĞLU UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ

Çağdaş hastane yönetimi anlayışıyla yönetilen ve sağlıkta yüksek kalitenin adresi haline gelen hastanede, Acil Servis, Biyokimya, Patoloji ve Tıbbi / Klinik Mikrobiyoloji Laboratuvarları, Radyoloji, Nükleer Tıp, Kardiyovasküler Cerrahi, Organ Nakli Merkezi, Nefroloji, Genel Cerrahi, Beyin Cerrahisi, Çocuk Cerrahisi, Dahiliye, Gastroenteroloji, Endokrinoloji, Kulak Burun Boğaz, Pediatri, Kardiyoloji, Göğüs Hastalıkları, Üroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Enfeksiyon Hastalıkları, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Plastik Rekonstrüktif Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Nöroloji, Psikiyatri, Göğüs Cerrahisi, Dermatoloji, Uyku Laboratuvarı, Obezite ve Metabolik Cerrahi Kliniği ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkeziyle uzman tanı ve tedavi yöntemleri uygulanıyor.