Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çiçek Karnavalı’nın Gaziantep’e çok yakıştığını belirterek, “Ödül alan bütün öğrencilere teşekkür ediyorum. Bu karnavalı inşallah daha büyüterek devam edeceğiz. Çünkü Gaziantep bizim yavrumuz. Biz bu şehre bir anne gözüyle bakıyoruz. Park ve bahçeler ile birlikte doğaya aşkımızı ilan ediyoruz“ dedi.

Program kapsamında bando takımı eşliğinde çiçeklerle süslenmiş golf arabaları ve klasik arabalardan oluşan korteje katılanlar, Botanik Park’tan Sanko Park’a kadar ellerinde baharı anlatan pankartlarla yürüdü. Ayrıca etkinliğe katılanlar rengârenk fotoğraf çekim alanlarında anı ölümsüzleştirme şansı yakalarken, korteje katılan klasik araçlar renkli görüntüler oluşturdu.

Sanko Park önünde toplanan vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte çiçek ekti. Ardından karnaval kapsamındaki yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

GÜZELLİĞİ ŞEHRE YAYMAK İSTEDİK

Sanko Park Pazarlama Müdürü Sevgi Uslu burada yaptığı konuşmada, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kendilerine ilham kaynağı olduğuna vurgu yaptı.

Şehrin her tarafına Gazianteplilerin nefes alabileceği parklar ve bahçeler yapıldığını anlatan Uslu, “Buralarda birbirinden güzel çiçekler her daim oldu. Parklara ve bahçelere bu kadar ilgi gösterilince biz de işi biraz daha şehre yaymak istedik. Ve öğrencilerimiz ile birlikte çok güzel bir çiçek ekimi gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uslu, Sanko Park, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen karnaval kapsamında fakülte öğrencilerinin çiçek temalı sanat çalıştayında buluştuğuna dikkat çekti.

Resim çalıştayı, öğrenci kısa film yarışması, öğrenci moda tasarım çalıştayı, fotoğraf yarışması ve moda tasarım eserleri ile dereceye giren Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerine ödülleri Sanko Park’ta yapılan törenle takdim edildi.

DERECEYE GİRENLER

Festival kapsamında yapılan yarışmalarda, Kısa Film kategorisinde birincilik ödülünü ’Bir Zeher Bin Silah’ adlı film ile Ahmed Jamal alırken, İbrahim Tarhan’ın ’Perspektif’ filmi ikinci, Mehmet Çağlar Atakçı ve Yunus Emre Temir’e ait ’İnkişaf’ filmi üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Fotoğraf kategorisinde Tuğba Demir birinci, Yusuf Özdoğan ikinci, Ayham Assaf ise üçüncü oldu. Moda Tasarımı yarışmasında ise Betül Taş birinci, Semra Atok ikinci ve Sevilay Hizar üçüncü olmayı başardı. Resim yarışmasında Alpago Batuhan Erdönmez birinci, Çiğdem Polat ikinci ve Derya Esen üçüncülüğe değer görüldü.

Dereceye giren yarışmacılardan birinciye bin 250 TL, ikinciye 900 TL, üçüncüye ise 500 TL’lik hediye çeki verildi.

Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu, etkinlik kapsamında düzenlenen ödül törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Avni Gökalp, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Şenel ile Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Kadir Arslan’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Etkinlik 7 bin adet çiçek dağıtımı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim