AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Afrin’de yaptıkları beton sığınaklar onları koruyacak zannettiler. O sığınakları da kimlerin yaptığını biliyoruz. O ellerindeki silahları onlara kimin verdiğini de biliyoruz. Zannettiler ki biz hazırlığımızı yaptık. Türkiye gelirse biz burada onları püskürtürüz. Biz bütün dünyaya şunu söylüyoruz. Biz derdi düşmanlık olan bir millet değiliz." dedi.

Ünal, eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Türk Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil ile AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir'le birlikte Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret ederek, ilçe başkanı seçilen İsmail Safi’ye "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

İlçe yönetimiyle bir süre sohbet eden Ünal, burada yaptığı konuşmada, AK Parti siyasetinin samimiyet ve cesaret siyaseti olduğunu, samimi ve cesur olunması halinde Allah'ın izniyle millete hiçbir şey olmayacağını belirtti.

AK Parti iktidarları döneminde hizmetlerin geldiğini ve sorunların da çözüldüğünü belirten Ünal, şu ifadeleri kullandı:

"Ama bugün biz bir güvenlik sorunu ile karşı karşıyayız, hamdolsun onu da çözüyoruz. Zannettiler ki Afrin'de yaptıkları beton sığınaklar onları koruyacak zannettiler. O sığınakları da kimlerin yaptığını biliyoruz. O ellerindeki silahları onlara kimin verdiğini de biliyoruz. Zannettiler ki 'biz hazırlığımızı yaptık. Türkiye gelirse biz burada onları püskürtürüz.' Biz bütün dünyaya şunu söylüyoruz, biz derdi düşmanlık olan bir millet değiliz. Biz dünyanın her yerinde mazlumun yanında olduk. Gözyaşı akanın göz yaşını sildik. Biz merhametin temsilcisi olduk. Biz sivilleri korumak için gittik gittiğimiz yere bugüne kadar. Şimdi onlar şu bilsinler ki terör her nerede olursa Türkiye’ye tehdit eden terörün kaynağı her neresi olursa olsun. Oraya gideriz o terörü kaynağında kuruturuz, bunu bilsinler. Bu durum kalıcı bir durum değildir. Hak ve hakikat tecelli edecektir, adalet yerini bulacaktır."

Ünal, 10 bin kilometre öteden gelenlerin ülkelerine döneceğini ve bölgede de düzenin kurulacağını vurgulayarak, "Türkiye’yi güzel günler bekliyor, bölgeyi güzel günler bekliyor." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim