Siyasilerin de büyük ilgi gösterdikleri programda, eğitime olan destek ön plandaydı.

Elbistanlı Karahasanlılar ve Avrupalı Karahasanlılar Derneklerinin birlikte organize ettikleri Karahasanlılar buluşmasının on birincisi Türkören Mahallesinde yapıldı.

Binlerce kişinin bir araya gelerek akrabalık bağlarının güçlendirilmeye çalışıldığı programa siyasilerin de ilgisi büyüktü. Programda eğitim ön plandaydı.

EKARDER Başkanı Mehmet Altun programda yaptığı konuşmasında, Karahasanlılar Derneğinin en önemli çalışmasının maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs vermek olduğunu söyledi.

İngiltere Genç Müsiad Başkanı Ali Aybakar’da, Karahasanlılar olarak derneğe İngiltere’den destek sağladıklarını söyledi. Aybakar, Genç Müsiad olarak İngiltere’de iş veren sayısını çoğaltmaya çalıştıklarını söyledi.

EKARDER başkanı İbrahim Şahin Avrupa’da yaşayan Karahasanlılar olarak kurdukları dernek ile Karahasan toplumunun kaynaşmasını amaç edindiklerini söyledi.

Kendisi de Karahasan toplumu yeğeni olduğunu ifade eden Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Karahasanlılar olarak yapılan programların kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Kaymakam Tuncay Akkoyun Karahasanlıların her zaman her yerde Türk bayrağını onurla dalgalandırdıklarını söyledi. Akkoyun, Karahasanlıların daima devletinin milletinin yanında olduklarını söyledi.

Programda konuşan Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta büyükşehir belediyesinin çalışmalarına değindi. Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak sorumluluk alanlarında ki çalışmaları aksatmadan yapılan program doğrultusunda sürdürdüklerini söyledi.

Mhp Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’da yeni dönemde TBMM’sinde yaptıkları çalışmaları aktardı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ta bölgenin eksiklerinin giderilmesi için hummalı çalışma yürüttüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Editör: TE Bilişim