Av Hayvanları ve Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği’ne üye Elbistanlı ve Nurhaklı avcılar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör yuvalarını kurutmak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda Mehmetçikle birlikte mücadele etmek istiyor. Elbistan’daki Taşoluk bölgesinde tam teçhizatlı olarak bir araya gelen yaklaşık 150 avcı, "Bizler üşümez, yorulmaz ve acıkmayız" diyerek kendilerine verilecek her göreve hazır olduklarını vurguladılar. Türkiye’nin, başka ülkeler tarafından bilinmeyen ordusu olduklarının altını çizen avcılar, gerekirse operasyondaki Mehmetçiğin çayını demleyip, yemeğini bile yapabileceklerinin sözünü verdiler.

Av Hayvanları ve Su Ürünlerini Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan ise, “Devletimizin, Suriye’nin kuzeyindeki terör odaklarını temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı ve kararını sonuna kadar destekliyoruz. Şehit olan kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerimizin Allah şifalarını versin. İmanlı ordumuza nice zaferler nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelindeki 153 bin avcının görev beklediğini söyleyen Doğan, şöyle devam etti:

“Başka ülkelerin bilmediği ama Cumhurbaşkanımızın bildiği bir ordusu daha var. 153 bin kişiden oluşan bu ordu, şu an 6 ay istirahat ediyor. Eğer bize de görev verilirse şu an harekatta olan Mehmetçiğimizin çayını demler, yemeğini yaparız. Bizler; üşümez, yorulmaz ve acıkmayız. Bize de Afrin avı açılırsa, 20 gün içinde avımızı avlar döneriz. Cumhurbaşkanımızın alacağı kararları sonuna kadar destekliyoruz.”

Hiç kimsenin bu vatandan toprak alamayacağını üstüne basarak anlatan Doğan, “Bizim kanımızın rengi kırmızıdır, asildir. Bizler, Osmanlı’nın torunlarıyız. Kimse bu vatandan toprak alamaz. Bizim bu vatandan başka vatanımız yoktur. Başkalarının vatanı vardır. Onların da bir kısmı gitti; daha gidecekler de var” ifadelerini kullandı.

Programa katılan avcılar, açıklamanın ardından Mehmetçiğe destek sözleri ile dağıldı.

Editör: TE Bilişim