Akşener, “ Elbistan özeline gelecek olursak; il olmak istiyorsunuz. Ben bugüne kadar hiç yalan konuşmadım. Samimiyetle söylüyorum ki il ve ilçe başkanlarımızı çok seviyoruz ve ben bu sorunla ilgileneceğim ne lazımsa ortaya koyacağız ama konuyu bilmiyorum. İyi bildiğim bir konu var oda belediye kanunuyla bu büyük şehir meselesinde ilçelerin, beldelerin, köylerin yediği kazıktır. Ben tam buradayım” dedi.

Elbistan’da Malatya Caddesi’nde partilileriyle buluşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuşmasına; çiftçilerin de sektör temsilcilerinin de tüm itiraz ve tepki göstermelerine rağmen satılan şeker fabrikaları ile başladı. Şeker pancarından şeker üretimi yapan fabrikaların hayati öneme sahip olduğunu belirten Akşener, “Recep Tayyip Erdoğan iş başına geçtiğinden beri hepimize üç çocuk tavsiyesin de bulunuyor. Ama şeker pancarı yerine mısır şurubundan yapılan Amerikan çiftçisinin yetiştirdiği mısır şurubunu satın alarak, kendi çiftçisini açlığa mahkûm ediyor. Ama aynı zaman da suni şeker dediğimiz şekeri tükettiğimiz zaman kanserdir şudur budur onlar ayrı ama en önemlisi zürriyetimize bile el attı bunlar. Dolayısıyla pancar şekeri bizim için hayati öneme sahip” şeklinde konuştu.

Sarayın 13 günlük masrafının on dört şeker fabrikasının tümünün bir yıllık zararına eşit olduğunu ifade eden Akşener, şu açıklamalarda bulundu: “Dolaysıyla o fabrikalar niye şekeri pahalı üretiyor? Çünkü yatırım yapılıyor. Bu iktidarın bir özelliği var fabrika düşmanı, işçi düşmanı. Çünkü SEKA kapatıldı yerinde yeller esiyor, arazilerinde ise alışveriş merkezleri yükseldi. Aynı şekilde o sigara fabrikalarının yerin de yeller esiyor. Türk Telekom satıldı, yandaşa verildi, içi boşaltıldı. Şu anda Türk Telekom iflasın eşiğinde ve hazineye yeniden ortak edilecek. Yani sizin cebinizden çıkan paralarla borçları ödenecek. Şeker konusu ise Fransa, Almanya pancar üreticisi dünyanın en büyük pancar şekeri satıcıları Alman çiftçisi, Fransız çiftçisi pancar ekip şeker fabrikalarında işlenirken pahalı bulunmuyor, Türkiye de üretilen pahalı bulunuyorsa bu iktidarın ya cahilliğidir ya iş bilmezliğidir. Ya da bu konuda ihanetidir.   Buradan sesleniyorum: Şeker fabrikalarını satın alanlar nasıl çalıştığınızı biliyorum. İçine ellerinizi uzatmayacaksınız Cumhurbaşkanı seçildiğim anda derhal şeker fabrikasını alanların sözleşmelerini iptal edeceğim. Şeker işi çok önemli bir şey. Hani Amerika’ya Osmanlı tokadı atılacaktı döndü geldi; ama üç buçuk saat ne konuşuldu belli değil. Ve 14 şeker fabrikası satışa koyuldu. Bunun anlamı devletin elindeki şeker fabrikalarını satın, Amerikan fabrikasının yetiştirdiği mısır şurubundan elde edilen şurupla şeker imalatını biz sizin adınıza yaparız, dedi. Bunlar yerli ve milli diyorlar kendilerince sadece ve sadece şeker fabrikaları ve şeker pancarı meselesi bunların gayri milli olduğunun ispatıdır. Ama kesinlikle iptal edeceğim bunu böyle bilsinler, işçi çıkartamaya çalışamasınlar. Makinaları çıkartmaya kalkışmasınlar. 24 Hazirana kadar herhangi bir fabrikayı satın alan hiç kimse elini o fabrikaların içine uzatmasın.”

Elbistan Artık Akşener’in Gündeminde!

Elbistan’ın il olma talebinin kendisine iletildiğini kaydeden Akşener, konuyu ekibiyle birlikte masaya yatıracağını aktaran Akşener, şunları söyledi: “Elbistan özeline gelecek olursak; il olmak istiyorsunuz. Ben bugüne kadar hiç yalan konuşmadım. Samimiyetle söylüyorum ki il ve ilçe başkanlarımızı çok seviyoruz ve ben bu sorunla ilgileneceğim ne lazımsa ortaya koyacağız ama konuyu bilmiyorum. İyi bildiğim bir konu var oda belediye kanunuyla bu büyük şehir meselesinde ilçelerin, beldelerin, köylerin yediği kazıktır. Ben tam buradayım. Kanun çıkacakmış bana değişik partilerin Belediye Başkanları dahil geldiler, bana dediler ki Recep Tayyip Erdoğan’la git konuş ikna et bunlar problem olmaktan çıksın. Bende dedim ki randevu alacağım gideceğim dedim ve gittim. Kendi belediye başkanlarını taleplerini ilettim oda dedi ki; onlar öyle der ama benim dediğimden dışarı çıkmazlar dedi. Bunu neden anlattım? Ben kimseye benim dediğimden çıkmazlar diye bakmıyorum. İl meselesini inceleyeceğim ondan sonra da kamuoyu ile paylaşacağım.”

Akşener Provokasyonu Engelledi!

Terör meselesine ilişkin sesini duyurmaya çalışan bir kişinin, “ülkede ekonomi sorunundan önce terör sorunu var” sorusuna şu cevabı verdi: “Ben terör sorununu çözdüm oğlum. Bak sizin takım beni nelerle suçluyor bir bilsen. Trörö sorunu çözdüğüm için nelerle suçlanıyorum. Habur rezaletini ben yapmadım, çadır mahkemeleri ben kurmadım, Megri megri diye ağlamadım. Barzani'yi ben öpmedim. Oslo'da cıvık cıvık konuşmadım. 29 Ekim’de peşmerge geçerken davulla zurnayla bu ülkeden onları ben geçirmedim.” Soru soran vatandaşa kalabalık tepki gösterince devreye giren Akşener, “Bir şey yapmayın. Bir soru sordu cevabını verdim” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda ben hem Cumhurbaşkanı adayıyım hem de İYİ Parti Genel Başkanıyım” diyen Akşener, vekil adaylarını sahneye davet ederek “Dışarıdan adam yok hepsini size emanet ediyor. Kendimi de size emanet ediyor. Allah bizi sizlerin karşısında mahcup etmesin” diye konuştu.