Yeni caminin yapımı için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un önemli katkıları oldu.

1991 yılında merhum iş adamı Mustafa Kral tarafından yaptırılan Kral Cami yıkılarak, yerine devasa bir cami yaptırılacak. Güneşli Mahallesi Hamza Akbaş Caddesi üzerindeki Kral Camiinin yıkımı için encümen kararı çıkarıldı. Yıkım için firmaya yer teslimi yapıldı.

Kral Camii İmam Hatibi ve Cami Yaptırma Derneği Üyesi Şaban Kısaca, “Yıkıcı firmamız görevini teslim aldı. İnşallah en kısa zamanda yıkıma başlanacak. Cami tamamlandığında yaklaşık 3 bin 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği, tabanda 108 araç kapasiteli 2 kat otopark, üst katta bin 320 metrekare kiralanabilir ticari alan, arka kısımda kütüphane, 650 kişilik konferans salonu, yaşlılar için dinlenme yerleri ile külliye şeklinde eser olacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Bölge Temsilcisi Ali Mazhar Türk’te yaptığı açıklamada, “Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal Beyin destekleri ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla burada çok güzel bir cami yapılması için çalışma başlatıldı. Yıkım ihalesi yapıldı, yer teslimi yapılacak. Elbistan’a çok güzel bir eser kazandırılacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz, Elbistan’a da hayırlı olsun” diye konuştu.