Elbistan Şeker Ortaokulu ‘Bilimi Şekerliyoruz’ Projesiyle katıldığı TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri destekleme programında, Kahramanmaraş genelinde desteklenen tek okul oldu. Şeker Ortaokulu Türkiye genelinde kabul gören 120 proje arasında olmanın mutluluğunu yaşadı. ‘Bilimi Şekerliyoruz’ Projesi bölgede bir okul öncülüğünde gerçekleşecek olan ilk, Elbistan’ın ise ikinci şenliği olacak. Okul Aile Birliği Selçuklu sofrasında teşekkür yemeği düzenledi.

Yemeğe Kahramanmaraş büyükşehir belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Mahzar Türk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Bildirici ve çok sayıda öğretmen katıldı.

75 bilim etkinliğini barındıran proje yaklaşık 40 eğitimcinin katılımıyla 13- 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. Farklı üniversitelerden gelecek olan akademisyenler, öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere birçok konuda eğitim verecek. Projenin ortaklığını ise Büyükşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, , Emniyet Müdürlüğü, ve Sağlık Grup Başkanlığı yürütecek.

Yemekte konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Bildirici, “Kahramanmaraş genelinde projesi kabul edilen tek okul olduk. Bugün itibari ile başlayacağımız çalışmalarımızı 13- 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceğiz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Dal, okullarda gerçekleştirilen bu tür projeleri desteklediklerini belirterek, ‘Bilimi Şekerliyoruz’ Projesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Mazhar Türk ise, Türkiye genelinde kabul gören 120 proje arasında olmak Elbistan adına sevindirici. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında her konuda destek verdik ve vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.