Elbistan Devlet Hastanesine mide bulantısı, kusma, yürüme güçlüğü ve konuşma bozukluğu şikayeti ile getirilen Sabuha Saado'nun (24) yapılan muayene ve tetkiklerinin sonucunda beyninde tümör olduğu saptandı.

Aile ile yapılan görüşme sonrasında, hamileliği dikkate alınarak kadın doğum ve anestezi uzmanlarının kontrolünde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Halil Kul tarafından ameliyata alınan Saado, sağlığına kavuşturuldu.

Kul, yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine başvuruda bulunduğunda 11 haftalık gebe olduğunu söyledi.

Gebelik söz konusu olduğu için ilk etapta ameliyat yapılamadığını dile getiren Dr. Kul, şunları söyledi:

"Hastaya yapacağımız ameliyatın dışında tetkikler bile hasta için risk içermektedir. Bebeği kaybetme riski taşıyordu. Hastayı bir aylık takip sürecine aldık. Kitlede büyüme olması hastanın hayatını ve bebeğinin hayatını tehdit etmeye başladı. Acil ameliyat kararı aldık. Aynı zamanda kadın doğum ve anestezi uzmanlarının da yardımıyla ameliyatı gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası hastamızın da bebeğimizin de sağlığı iyi. Hastanın bundan sonra aylık ve yıllık periyodik kontrollerini yapacağız."

Bu tip ameliyatların ülkede ileri düzey merkezlerde yapılabildiğini anlatan Kul, Elbistan Devlet Hastanesinde de bu imkanların bulunduğunu belirtti.

Ameliyatla yeniden hayata dönen Sabuha Saado, "Türk hekimlerinden Allah razı olsun. Beni yeniden sağlığıma kavuşturdular." diye konuştu.

Saado'nun eşi Ramazan Saado da "Suriye'de savaş var. Eşim çok hastaydı. Ülkemizde olsaydık eşimi ve bebeğimi kaybedebilirdik. Allah onlardan razı olsun." dedi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kağan Katar, bu tür riskli üst düzey ameliyatların hastanelerinde artık daha sık yapılabileceğini kaydetti. 

Editör: TE Bilişim