Mardin Kızıltepe Ortaokulu'nca okullarına açılan Kütüphaneye destek olmak amacı ile Elbistan Belediyesi ile başlatılan "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Elbistan'ın tarihi, coğrafi yapısı ve turizm alanları hakkında çıkarılan kitaplardan hediye edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Mardin Kızıltepe Ortaokulu Müdürü Abdulkadir Koçhan, "Okulumuz bünyesinde eksikliğini hissettiğimiz kütüphane için bir kaç ay önce çalışma başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı okuma kampanyasına destek olmak için ilk olarak kütüphanemizi açtık. Daha sonra sosyal paylaşım sitelerinden bir çok belediye ile iletişime geçerek kitap talebinde bulunduk. Elbistan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bu konuda bize yardımcı olacaklarını belirtti. Daha sonra bu çalışma "Gönül Köprüsü Projesi"  adı altında hayat buldu. Elbistan Belediyesi'nce kütüphanemize bir çok kitap gönderilerek hediye edildi. Ben hem öğrencilerimiz adına hem de şahsım adına Elbistan Belediyesi'ne canı gönülden teşekkür ederim" dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Av. Durmuş Küçük ise yaptığı açıklamada, "Belediyemiz Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürümüz geçtiğimiz günlerde  Mardin Kızıltepe Ortaokulu ile "Gönül Köprüsü Projesi"  başlattıklarını ve bu kapsamda okulun kütüphanesine kitap hediye edileceğini söyledi. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı okuma kampanyasına destek olmak amacı ile hemen çalışmalara hız verilmesi talimatını verdim. Sağolsun müdürümüz de ivedi bir şekilde kitapları okulumuza gönderdi. Kitaplarımız daha çok Elbistan'ın tarihi, kültürel yapısı ve turizm alanlarını anlatmaktadır. Hem ilçemizin tanıtımı hem de öğrencilerimizin okuma alışkanlığını geliştirme adına önemli bir projedir. Ben minik yavrularımıza eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.