Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 2,40 değer kaybıyla 255,4 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 405 lira, Cumhuriyet altını da 1.700 liradan satılıyor.

MART 2017'DEN BU YANA BİR İLK

Finans Analisti İslam Memiş, dün altının ons fiyatının Mart 2017'den bu yana ilk kez 1.200 dolar seviyesinin altına gerilediğini belirterek, "Ticaret savaşlarının etkisinde kalan altının ons fiyatının dip seviyelerini test ettiğini düşünüyoruz. Altının ons fiyatında 1.197 doların altında kalıcılık sağlanması durumunda 1.187 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Toparlanma için ise 1.217 doların yukarı yönlü geçilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

KURDAN ETKİLENMEYE DEVAM EDECEK

Memiş, altının gram fiyatının dolar kurundan etkilenerek geniş bant aralığında kalmaya devam edeceğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 250 liranın destek, 272 liranın ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

OLUMLU ADIMLAR PEŞ PEŞE GELDİ

Bakan Albayrak'ın ulusal yatırımcılarla bir araya geleceği, TOBB ve TÜSİAD'ın hükümete destek açıklaması ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın açıklamaları hem doların hem de altının ateşini düşürdü.

Editör: TE Bilişim