Orta İçmelerdeki şifalı çamur ve suyun içinde bulunan sülfat, sodyum klorür ve radon gazı sayesinde romatizmanın yanı sıra bel ve omurilik ağrısı, boyun fıtığı, egzema, dolaşım bozukluğu, Sedef, Mantar, Sivilce, yaralara, damar ve sindirim hastalıkları ile strese dayalı rahatsızlıklar iyileşiyor.

Ekinözü’nde şifa dağıtan çamur ve içme suyu Kahramanmaraş’ın çeşitli bölgelerinden ve diğer illerden gelenlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Türkiye çamur banyosu açısından oldukça avantajlı bir coğrafi bölgede yer almakta. Farklı bölgelerde çeşitli etkilere sahip kıymetli içerikleriyle kaplıcalar, ılıcalar, doğal kaynak suları, toprağın içeriğindeki alüvyonlar, mineraller, her derde deva içerikler; suların yol boyunca temas ettiği dağlardan, nehirlerden taşınarak; özel karışımlar oluşturuyor. Bu özel çamurlarla ve doğal kaplıca sularıyla hazırlanan çamur banyosu, sadece cildi güzelleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok hastalığa da çare olabiliyor.

Ekinözü ilçesi de Orta İçme bölgesindeki peloid çamur havuzu ile bu alanda ün yapmış diğer şehirlerle yarışmaya aday bir konumda bulunuyor.

Ekinözü’nde bulunan peloid kil havuzundaki çamur, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun ‘birçok hastalık için tamamlayıcı tedavi olarak kullanılabilir’ yönündeki raporuyla birlikte, şifa bulmak ve güzelliğine güzellik katmak isteyenlerin yeni adresi olarak tanımlanıyor.

Yukarı İçmeler, Orta İçmeler ve Aşağı İçmeler olmak üzere 3 ayrı noktadan çıkan doğal maden suyu ile şifa dağıtan Ekinözü'nün çamuru da şifalı. Orta içmelerde kendiliğinden oluşan kükürtlü su havuzunun kenarından alınan toprağı suya karıştırarak elde edilen çamurun birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, tecrübelere ve yapılan bilimsel araştırmalarda elde edilen verilere göre çamurun birçok hastalıklara iyi geldiğini söyledi.

Kükürtlü çamurun yıllardır kullanıldığını ve bunun için de insanların yüzlerce kilometre kat ederek kente geldiğini belirten Belediye Başkanı Nursi Çeleğen: "Orta İçmelerimizdeki şifalı çamur, deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına faydalı olan bir çamurdur." dedi.

Rahatsızlıklara şifa arayanlara Ekinözü’ne gelmelerini tavsiye eden Çeleğen şunları dile getirdi: "Çamuru yüzüne sürerek maske olarak kullanan misafirlerimiz var.  Nörolojik kronik hastalıklara, varis yarası, venöz dolaşım, egzama, sedef, mantar gibi birçok hastalıklara iyi geliyor. Kükürtlü kil çamuru insan vücudunda bir takım dış etkilere, yaralara iyi geldiği söylenir. Deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına faydalı olan bir çamur. Çamur banyosu günde 3-5 seans uygulanıyor. Çamur bağışıklık ve sinir sistemini de güçlendiriyor. Ciltteki siyah noktaları gideriyor, kas sorunlarına ve strese de iyi geliyor. Çamurun hiçbir yan etkisi yok. Herkes çok memnun. Kendiliğinden oluşan kükürtlü su havuzunda duş alıyorlar ve Böylece vücut kendini yenilemiş oluyor.”

ÇAMURLA BİRLİKTE VUCUDUMA DİNÇLİK GELİYOR.

Elazığ’dan içmelerin şifa dağıtan kaynaklarına gelen Mehmet Keskin şunları söyledi: "Kil çamurunun insan vücudunda bir takım dış etkilere, yaralara iyi geldiği söylenir. Deri üzerine sürüldüğü zaman yara ve lekelerin kapanmasına faydalı olan bir çamur. Yıllardır da kullanılmaktadır. Şimdi ben burada bu toprağı topluyorum ve suda erittikten sonra da vücuduma sürüyorum. Yarım saat vücudumda kaldıktan sonra duş alıyorum. Böylece vücudumda bir dinçlik hissediyorum."

SİVİLCELERDEN KURTULMAK İÇİN SÜRÜYORUM

Adıyamanlı 16 yaşındaki Dilanur Şahin"4 yıldır ailemle Ekinözü İçmelerine geliyoruz. Buranın hem suyu hem de çamuru çok faydalı, bizler şifasını buluyoruz. Özelikle Orta İçmeler bölgesinde bulunan peloid kil çamurunu kullanıyorum, cilt için çok faydalı bir çamur. Medikal ürünler kullanmaktansa ben bu çamuru öneriyorum. Yan etkisi yok, yüzlerdeki sivilcileri yok ediyor ve bir çok hastalığa iyi geliyor. Memlekete giderken mutlaka yanımda bana 1 yıl yetecek kadar alıyorum yetmez ise Ekinözü Belediyesi personelleri adresimize kargo ile ücretsiz olarak gönderiyorlar. Buraya güzel yatırımların yapılmasını siyasilerden ve buranın belediye başkanından talep ediyorum.  Bölgenin cazibe merkezi haline gelen ve binlerce insanın şifa bulduğu yerde daha güzel tesislerin olması lazım diye düşünüyorum.

Ekinözü Belediyesi ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gelecek burada büyük tesis kuracağını da öğrendik şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

 “AİLECEK YARA İÇERSİNDEYDİK, ŞİFAYI BURDA BULDUK”

Kızının vücudundaki yaralar nedeniyle, Gaziantep’ten ilçeye gelen 68 yaşındaki İsmet Tepe, kızının derdine çamur banyosuyla derman bulduğunu ifade etti.

Tepe yaptığı açıklamada şunları konuştu: “Biz bu suyu yıllardır içiyoruz. Benim kızım hastaydı, gövdesinde yemyeşil yaralar oluşuyordu, yaralar içerisindeydi.  Buraya getirdik şifa bulduk çok şükür. Doktorlar kızıma çare bulamamışlardı, benim de burnum da yaralar oluşmuştu. Kızımı bu içmelere getirdim hem çamurdan sürdü, hem de şifalı sulardan içti. Bende şifalı sularla abdest aldım, burnumdaki ve kızımın vücudundaki tüm yaraları götürdü çok şükür. Hatta buradan sonra kızımı doktora götürdüm, gidin bir kurban kesin dedi. Benim birde kardeşim vardı Gaziantep'te doktora götürdük dediler ki bunun kolu kesilecek, kireçlenme olmuş. Buraya geldi doktor tavsiyesi ile suyu içti, iki tane nohut kadar taş düşürdü.  Su bizler için azımsanmayacak kadar çok önemli çünkü ailecek biz şifayı bu sudan buluyoruz. Ben buranın belediye başkanına yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Bir Gaziantepli olarak gittiğimiz yerde bu yaşadıklarımızı anlatıyoruz, Ekinözü İçmelerini insanlarımızın gelmesini istiyoruz.”