Eğitime verdiği destek ve önemle dikkat çeken Ekinözü Belediyesi, öğrencilerin rahat bir şekilde okullarına devam edebilmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor. Ekinözü Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan ve kısa sürede ülkenin dört bir yanında destek gören Kalem Tutan Eller Üşümesin projesine bu defa Kahramanmaraş Kızılay Şubesinden yardım geldi.

 İlçedeki Abdurahim Karakoç İlkokulu’nda eğitim öğretim gören 253 öğrenciye, Kahramanmaraş Kızılay Şubesi tarafından temin edilen yardım malzemeleri teslim edildi.

Çocukların daha sağlıklı ve güzel şartlar altında eğitim görmelerini istediklerini ifade eden Belediye Başkan Vekili Recep Demirci, şunları kaydetti: "Eğitim gören öğrencilerimizin ihtiyacı olan ailelerimizin çocuklarına bu yardımları yapıyoruz. Ülkemizin geleceği için sağlıklı ve dinamik gençler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin daha sağlıklı yetişmeleri ve eğitimlerini almaları için ne gerekiyorsa sonuna kadar elimizden gelen tüm çaba ile seferber olacağız ve elimizden gelen azami gayreti bu noktada sarf edeceğiz."

Belediyelerin sosyal fonksiyonlarını arttıran ve sosyal yaşam içinde aktif hale gelmesini sağlayan sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalar yürütüldüğünü belirten Ekinözü Belediyesi Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü Sorumlusu İsmail Bozdoğan, bu hizmetler yürütülürken insan odaklı çalışmalar yapıldığını kaydetti.

Bozdoğan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sosyal Belediyeciliğin bir diğer önemli ayağı da, kuşkusuz eğitim yatırımlarıdır. Biz, belediye olarak, gençlerimizin geleceğine yönelik yatırımlara da öncelik veriyoruz. Okullarımıza her türlü ekipman temininden tutun boya, badana, temizlik ve tadilat işlerini üstleniyoruz.  Yetinmiyoruz, her türlü eğitici, öğretici, kültürel faaliyetlere ön ayak olup gerekli düzenlemeleri yapıyoruz."

“Hayatımız boyunca iyilikten vazgeçmeyelim” diyerek yardımların devam etmesi gerektiğine işaret eden Bozdoğan şu şekilde konuştu: “Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; ‘Sizin en hayırlınız insanlara en faydalınızdır.’ Başka bir hadiste de buyuruyor ki; ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir.’ Bu şiar ile başta bütün hayırsever işadamımıza kurum ve kuruluşlarımıza, derneklerimize, Abdurahim Karakoç ilkokulundaki öğrencilerimize destek olan Kızılay yöneticilerine teşekkür ediyorum. İnşallah bu hayırseverlerin sayısı artar. İnançla yapılan her hayrın büyük önemi vardır. Hayatımızın her safhasını iyilikle geçirmeliyiz. Hem dünya da hem ahrette saadete kavuşmanın yolu budur .”

Editör: TE Bilişim