Ekinözü Belediyesi  İlçe genelinde ve çevre İlçelerde  ki tüm okullara desteğini sürdürdü. Öğrencilere verdiği eğitim burslarından, okullara spor kompleksi ve halı saha, konferans salonu, dış ve iç cephe boyaları, çöp kovası, oturma bankları koyma dışında, bahçe düzenlemelerine, bina onarımına kadar birçok konuda eğitim alanında destekler sağladı. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, eğitimin önemine dikkat çekerek, “Bizler Ekinözü  belediyesi olarak eser bırakma derdindeyiz. Günü birlik işler peşinde değiliz. Eğitimde kalitenin yükselmesi, çocuklarımızın en iyi kaliteli yerlerde eğitim alması, yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de okullarımıza desteğimizi geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sürdürdük. Bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

Değişik branşlarda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden  Belediye Başkanı Nursi Çeleğen  , öğrencilerden daha çok çalışma sözü aldı.  İlçe genelindeki ve Çevre İlçelerdeki lise, Yüksek Kurumları Sınavı (YKS) ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavlarına hazırlanan yaklaşık bin  500 öğrenciye kaynak kitap ulaştırdıklarını söyledi.

 Öğrencilerle yakından ilgilenen ve çeşitli nasihatlerde bulunan Çeleğen , şunları kaydetti:"Hedeflerinizi yüksek tutun ve bu hedefe göre çalışın. Artık çalışanlarla çalışmayanlar arasında bir yarış yok. Çalışanlarla daha çok çalışanlar arasında bir yarış var. Siz öyle bir yarış içerisindesiniz. Onun için çok çalışın ve güzel yerlere gelin. Bölgemizde çok zor şartlarda okuyarak çok güzel noktalara gelen örnekler vardır. Buradaki bazı sorunları da gördük, inşallah onları da çözeceğiz. Yeter ki sizler çalışın."Konuşmanın ardından  kaynak kitap setleri öğrencilere teslim edildi.