İtalya’nın en ünlü ve en lüks tatil yerleri arasında olan Positano ve Amalfi kıyılarına olan yakınlığının etkisi, kent merkezinde UNESCO kültürel Miraslar listesinde bulunan birçok katedral, kilise gibi yapılara sahip olması ve muhteşem yemekleri Napoli’yi mutlaka ziyaret edilmesi gereken İtalyan kentlerinden biri yapıyor.

 Napoli’de Gezilecek Yerler

 Napoli gezi rehberinde büyük bir bölümü gezilecek yerlere ayırmak gerekiyor. Kent merkezi olan Centro Storico bölgesi, şehir gezisine başlamak için en ideal nokta. Antik dönemlerden bu yana, şehir her yıkımdan sonra tekrar bu merkezde kurulmuş. Bu alandaki ünlü kilise ve katedrallerin, tarihi yapıların büyük bir kısmı UNESCO ‘nun Kültürel Miras listesinde yer aldığı için koruma altında. Merkezdeki tüm tarihi yapılar birbirine yürüme mesafesinde olduğu için kısa zamanda kolaylıkla ziyaret edilebilir. Bu tarihi yerlerden bazıları;

 Piazza Del Plebiscito

 Bir yanında San Fransesco di Paola kilisesi, diğer yanındaysa kraliyet sarayı bulunan bu tarihi meydan, Napoli eski kent merkezinin tam ortasında yer alıyor. 19. Yüzyılda Napoli Kralı tarafından yaptırılmış mermerden zeminli meydan, günümüzde kültürel ve sosyal etkinlikler için kullanılıyor.

 Castel dell’Ovo

 15. yüzyılda, 6. Yüzyıldan kalan Yunan Yerleşiminin üzerine inşa edilmiş olan Castel dell’Ovo kalesi, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz deniz manzarasıyla, Napoli’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Günümüzde kale yapısı içerisinde bulunan alanda sürekli konserler düzenleniyor.

 Duomo di Napoli

 Ünlü Napoli katedrali; 1300lü yılların başında Napoli Karalı tarafından, 4. Yüzyılda bu bölgede bulunan Yunanlıların Apollo Tapınağı olarak kabul ettiği alana yaptırılmıştır. Gotik, Rönesans, neogotik ve barok mimari tarzlarının her birinden farklı detaylara ev sahipliği yapan tarihi katedralin içerisinde bulunan mozaikler ve freskler olukça ilgi çekicidir. Ayrıca katedralin çevresinde, geçmiş dönemlerde yaşamış önemli kişilerinin mezarları bulunmaktadır.

 Ulusal Arkeoloji Müzesi

 18. yy ortalarında Kral II. Charles ‘ın kışla olarak kullanılması amacıyla yaptırdığı tarihi binada yer alan müzede, Herculaneum ve Pompei gbi antik kentlerden çıkarılmış buluntular sergileniyor ve oldukça kapsamlı bir Mısır Koleksiyonu ziyaret edilebiliyor.

Napoli’deki tüm gezilecek yerleri deneyimli rehberler ile gezip yerler hakkında tüm bilgileri edinebilirsiniz. Yapıların geçmişi ve günümüzdeki önemini anlamak için uzman rehberlerin etkisi çok önemlidir. Bunu en iyi şekilde sunan Prontotour, uzmanlaştığı İtalya turlarıyla en iyi fırsatları sunuyor. adresindeki fiyatları inceleyebilirsiniz.

 Napoli’de Alışveriş

 Kent merkezinde bulunan Spaccanapoli Caddesi ve yakınlarındaki yerel butikler, Pazar yerleri gibi alışveriş alanlarında el yapımı eşyalar satın alınabilir. Via Toledo ve Chiaia caddeleri ile Trieste e Trento meydanında yerel alışveriş merkezleri ve küçük butiklerin yanı sıra dünyaca ünlü markaların mağazaları da yer almaktadır. Ayrıca yerel pazarlardan bölgeye özgü olan zeytinyağı, şarap ve peynir çeşitleri satın alınabilir.

 Napoli’de Yeme İçme

 Pizzanın doğduğu yer olarak kabul edilen Napoli’de orijinal tatlara sahip olan pizzaları tadabileceğiniz birçok geleneksel restoran bulunyor. Kırmızı ve beyaz etin fazla tercih edilmediği bölgede yöresel peynir çeşitleri, sebzeler ve deniz ürünleri yemeklerde oldukça fazla yer alıyor.