1

ABD'de 2 yıl önce, annelerini beklenmedik bir kaybeden kardeşler, annelerinin fotoğrafını şişeye koyup suya atmaya karar verdi. Annelerini çok seven kardeşler şişeye şöyle yazdılar: "Eğer bu şişeyi bulursan lütfen bizi ara ya da mesaj at. Başlangıç noktası, Atlantic Beach, Kuzey Karolina." notunu yazdılar.

2

Bunu yapmak iki kardeşi oldukça rahatlatmıştı... Fas'ın Tarfaya şehrinde bir aile, şişeyi bulduklarına dair bir kardeşlere mesaj attı. Şişenin bulunduğu sahili de mesajla gönderdi. Duygularına hakim olamayan kardeşlerden biri hikâyeyi şu cümlelerle özetledi:

3

"2 yıl 4 ay önce, beklenmedik ve trajik bir şekilde annemi kaybettim. Yaklaşık 2 ay önce Atlantic Beach, Kuzey Karolina'ya taşındık. Kız kardeşim ve ben, annemizin hikayesinin nerelere kadar uzanacağını görmek için okyanusa bir şişe attık."

4

"Plajdan ayrıldıktan bir saat sonra komik bir telefon aldık. Attığımız şişe hemen kıyıya vurmuş ama arayan kadın ertesi gün karides avı için tekneyle açılacağını ve şişeyi de orada bizim için okyanusa atacağına dair söz verdi."

5

"Hızlı geçen 2 yılın ardından, okyanusa bıraktığımız şişenin Atlantik Okyanusu'nun karşısında, Fas'ta çok güzel bir yerde bulunduğuna dair bilgi aldık.Hayatımızda geçirdiğimiz bu zor zamanlarda, nasıl yaptıysa bize ihtiyacımız olan rahatlığı hissettirdi.

6

Uzun bir yolculuk yapan şişe, bırakıldığı yerden 6,195 kilometre uzaklıkta bulunurken, kardeşlerin hikayesi sosyal medyada ilgi gördü.

Editör: TE Bilişim