Özellikle tatil imkanı olmayan öğrencilerin belirlenerek gezi programına dahil edildiği organizasyon Dulkadiroğlu Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı ikramıyla başlıyor. Akabinde Kahramanmaraş Müzesi, Mutfak Müzesi, Tarihi Konaklar, Dulkadiroğlu Belediyesi Mesire Alanı ve Sinema salonuyla devam eden programla öğrencilerin ilçeyi daha iyi tanıması da amaçlanıyor.
Toplamda bin 500 öğrencinin programa dahil edilmesi hedeflenirken, süre ise 15 gün olarak belirlendi.
Öğrencilerin bu anlamlı gezisine katılan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay Mutfak Müzesi’nde değerlendirmelerde bulundu.
Tarihi Ve Kültürel Değerlerini Daha İyi Tanıyorlar

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, proje ile ilgili şunları söyledi: “Öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak ve kültürel amaçlı bu organizasyona ortak olduk. Bu projeye bizzat katılarak öğrencilerimizin memnuniyetini tecrübe ettik. Öğrenci kardeşlerimiz bu tür projelerle tarihini daha iyi öğreniyor. Müzeleri gezerek tarih ile ilgili bilgiler alıyor. Bu alanlarla öğrencilerimizi buluşturmaktan çok memnunuz. Bu projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrenci kardeşlerimize de başarılar diliyorum.”

Öğrenciler İlçeyi Daha İyi Tanıyor

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, projenin amacını ve hedefini şu şekilde anlattı: “Dulkadiroğlu Kaymakamlığı olarak birinci önceliğimiz toplumumuzun temel yapı taşı olan ailelerimizi ve gençlerimizin sosyal ve kültürel alanda kalkındırarak geleceğe hazırlamaktadır. Bu kapsamda durmadan yorulmadan sosyal içerikli projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projelerden en önemlilerinden biri olan Aile Destek ve Eğitim Merkezi projemiz kapsamında bölgemizde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yetersiz olan gençlerimizin yaz tatillerinde hayallerine dokunmak ve unutulmayacak bir gün yaşatmak amacı ile programımız hazırlanmıştır. Programımız sabah kahvaltı ikramı ile başlayıp, Kahramanmaraş Müzesi ziyareti, Dulkadiroğlu Belediyesi Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Belediyesi Konuşan Kitaplık ve Masal Odası ziyaretleri ve masal dinletisi, Kahramanmaraş Kurtuluş Müzesi Ziyaretleri yapılarak milli manevi ve kültürel değerlerimiz gençlerimize yerinde aktarılmaktadır. Daha sonra ise Dulkadiroğlu Belediyesi Doğal Yaşam Parkında çocuklarımıza yemek ikramı yapılmakta ve çocuklarımızın park alanından istifade etmesi sağlanmaktadır. Burada ise çocuklarımıza okumanın önemi vurgulanarak hediye olarak kitap dağıtımı yapılmaktadır. Hayatlarında hiç sinemaya gitmemiş çocuklarımızın varlığı dikkate alınarak sinema gösterimi için araçlar ile piazza avm gidilerek burada da milli ve manevi değerlerimizin anlatıldığı sinema gösterimi öğrencilerimize popcorn ve meyve suyu ikramıyla yapılmaktadır.”
Her Şey Gençlimiz Ve Çocuklarımız İçin

“Geleceğimiz olan gençlerimiz her şeyin en iyisine layıktır, bu kapsamda kaymakamlık olarak biz üzerimize düşen ne varsa imkânlarımız nispetinde gençlerimizin hizmetine sunmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Bu faaliyetlerimizi tamamladıktan sonra ise okullarımızın açılması ile birlikte okullarımızın spor malzemesi ihtiyaçlarına ve sportif faaliyetlerine yönelik çalışmalarımızı da hayata geçireceğiz. Bu arada çalışmada bizlerden hiçbir desteği esirgemeyen Dulkadiroğlu Belediyesine ve faaliyette görev alan çalışanlarına, Dulkadiroğlu İlçe Mili Eğitim Müdürlüğümüz çalışanlarına ve programa katılan okul idareci ve öğretmenlerimize çok teşekkür ederim.”