Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu İlçesi direksiyon eğitim ve sınav parkuru yolunda şerit çizgilerinin eskimesi, belli belirsiz durumda olması sürücü adaylarını zorluyor!

Ehliyet alıp araç kullanmak isteyen sürücü adayları, Özel bir kursa kayıt yaptırdıktan sonra teorik sınavı geçmeleri durumunda direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorlar. Dulkadiroğlu ilçesinde bu hakkı kazanan sürücü adayları eğitim parkuru olarak belirlenen yolun bazı bölgelerinde ki çukurlar ve çökmelerden, Doğukent yolunda ise şerit çizgilerinin belli olmamasından dolayı zorluk yaşıyor.

Maraş Pusula Haber olarak, Bölgede bulunan sürücü kursu hocalarından aldığımız bilgiye göre, Doğukent yolunun şerit çizgilerinin yaklaşık 1 yıldır bu şekilde silinmiş, belli belirsiz olduğunu ve hayatında ilk defa araç kullanan insanlara araç kullanmayı öğretirken kendi şeridinde gitmesini öğretmekte zorluk yaşadıklarını belirttiler.

Bölgenin trafiği yoğun olsa da 3 şeritlik yolda çizgilerin belli olmaması nedeni ile bazı sürücüler bilerek veya bilmeyerek ortalı gittiğinden 3 aracın yan yana gidebileceği yolun zaman zaman 2 şerit gibi kullanıldığı da görülüyor.

Konu ile ilgili olarak yetkililerden, ''Özellikle doğukent yolunda ki şerit çizgilerinin yenilenmesini, eğitim parkuru üzerinde bulunan yoldaki çukur ve çökmelerinde kontrol edilerek yolda onarım çalışmalarının, 2 hafta sonra ki yapılacak olan direksiyon sınavı öncesinde tamamlanması sürücü adaylarının en büyük talebidir.

 

HABER: ÖMER FARUK SALMAN