Hizmet eksikliği olan ilçe merkeziyle birlikte kırsal mahallelerin bugün tüm ihtiyacını karşılamış durumda.

Gelen Vatandaş Randevusuz Görüşüyor

Görevinde gösterdiği özveri, siyasetteki dik duruşu, davasına olan sadakati ve hizmet etme becerisiyle ilçesini modern şehircilik anlamında yaptığı atılımlarla geliştiren Başkan Okay, makamının kapısını kapatmayarak randevusuz bir şekilde her gelen vatandaşla görüştüğünü dile getirdi.

Makamının kapısını kapatmayan, yıllardır aynı telefon numarasını kullanarak vatandaşların kolayca erişebildiği Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ilçesine kazandırdığı bazı çalışmaları ve projelerinde geldiği son noktayı Gazeteci Mesut Tuğrul’a anlattı.

İlçesine Prestij Katıyor

İlçesinin prestij projelerinden Kamu Külliyesinin inşaatı tüm hızıyla sürerken, projenin bölgeyi canlandırdığı ve çarpık kentleşmeden modern kentleşmeyi de sağladığı görüldü. Kahramanmaraş’ta ilk olma özelliğini taşıyan külliye tüm kamu hizmetlerini aynı bölgeden verecek.

Başkan Okay, projenin önemine değinerek şunları kaydetti: “Kamu külliyesi projesi Dulkadiroğlu’nun doğuya doğru gelişiminin önünü açtı. İlçemiz şuanda her açıdan zenginleşmeye ve gelişmeye başladı. Külliye etrafına düşündüğümüz sosyal donatılarla bu alan adeta bir cazibe merkezi haline gelecek. Bu çalışma sayesinde şuanda kullanılan merkezinde büyük bir yoğunluğunu almış olacağız. Dulkadiroğlu ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi tüm çalışmalarımızı tamamlamak adına gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.” Dedi

En Yeşil Ve En Temiz İlçe

Daha düne kadar çamurdan ve tozdan çıkılmayan kırsal mahalleler bugün modern sosyal tesislerle, kırsalda yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriyor. Birçoğunun tamamlandığı ve sadece 2’sinin proje aşamasında olduğu sosyal tesisler ikinci dönemde de tüm hızıyla devam edeceğe benziyor. Seçim çalışmalarında ‘en yeşil ve en temiz Dulkadiroğlu’ parolasıyla yola çıkan Başkan Okay önce çöp konteynırlarını yer altına aldı sonra ilçesinin her köşesini parklarla donattı. Özellikle kayak merkezi yolu üzerindeki park vatandaşların yoğun ilgisini görüyor.

Başkan Okay’ın ilçesine kazandırdığı Mutfak Müzesi ise bölgesine ayrı bir değer kattı. Şehrin kültürel mirasını gelecek nesillere aktaran mutfak müzesini ziyaret eden vatandaşlar, tarihi mutfak araç ve gereçlerinin sergilendiği alanlara yoğun ilgi gösteriyor. Tarihe de ayrı bir önem veren Başkan Okay bölgesindeki yıkılmak üzere olan konakları tek tek alarak turizme kazandırmayı hedefliyor.

Sosyal tesislerden spor komplekslerine ilçenin geldiği noktayı değerlendiren Başkan Okay’ın işte hizmetlerinden kesitler.