Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında Kültür Park’ta, organ nakli konusunda bir program düzenledi ve destek verenlere plaket verildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Hanifi Çöplü, “Bugün 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle bir konferans düzenlemiş bulunmaktayız. Bizler de aynı zamanda organ nakli olan insanlarız. Bu anlamda şehrimizde organ nakli bekleyen insanların bir noktada sağlığına kavuşması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Desteklediğiniz için sizlere de teşekkür ederiz” dedi.

Ney eşliğinde şiir dinletilerinin de yapıldığı programda; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Dilek Soylu, organ bağışıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. Soylu, konuşmasında; organ bağışı nedir?  Kimler organ bağışında bulunabilir? Canlı ya da kadavradan organ bağışı nasıl olur? Organ bağışının İslamiyet’teki yeri nedir gibi soruları cevaplandırdı.

Programının ardından Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği’ne ilgi ve alaka gösterenlere onursal üyelik belgeleri takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim