Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Ekinözü ilçe merkezinin içme suyu, şebeke ve iletim hatlarının tamamen yenilenmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

İçme suyu hatları işletilemez duruma gelen Ekinözü ilçesinde 105 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekinözü içme suyu yapım işi kapsamında 90-315 mm çapları arasında 105 km içme suyu şebeke ve iletim hattı yapılarak, mevcut şebeke yenilenecek. 500 ve 700 m³’lük 2 adet içme suyu deposu yapılarak suyun düzenli dağılımı sağlanacak. Ağustos ayında ilk kazması vurulan dev yatırımda gelinen noktayı yerinde görmek isteyen KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Ekinözü ilçesine geldi. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ve yüklenici firmanın yetkilileri ile birlikte sahada incelemelerde bulunan Uzunlar, yaptığı değerlendirmede projenin Ekinözü için önemine dikkat çekti.

Projenin yüzde 20’sinin tamamlandığını belirten KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, 105 kilometrelik yeni şebeke ve isale hattının 2018 yılı yaz aylarında da işletmeye alınmasının planlandığına işaret etti.

Uzunlar, şunları söyledi: “Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğümüz; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla tüm ilçelerimizde adeta seferberlik gibi bir çalışma başlattı. Şuanda il genelinde 100’lerce ekibimiz çalışıyor. Ekinözü merkezimizde 105 kilometre içme suyu şebeke ve isale hattı olmak üzere çalışmalara başladık. Kısa bir süre önce başlamamıza rağmen şuanda yüzde 20’si tamamlandı sayılır. 2018’in yazında bu tesisi işletmeye açmayı hedefliyoruz. Biraz daha sıkıştırılmış bir program sürdürüyoruz. Ekinözü’nde içme suyu kalitemiz son derece iyi ama şebeke yönünden eski olduğu için problemler yaşanıyordu. Biz de bu çalışmayla Ekinözü içme suyu şebekesinde hem kaçakları önleme anlamında hem de az su ile ilçe merkezimize kesintisiz su verme adına çok güzel bir iş başlatmış olduk. Ekinözü halkımıza hayırlı olsun.”

Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen ise, bu dev altyapı hizmetiyle Ekinözü ilçesinin içme suyu hattının baştan ayağa yenileneceğini ifade etti.

Başkan Çeleğen, “KASKİ’nin gerçekleştirdiği bu dev projenin tamamlanmasıyla birlikte 105 kilometrelik içme suyu şebekemiz yenilenecek. Değişen teknoloji ile birlikte insan sağlığının ön planda tutulduğu malzemeler kullanılarak ilçemize daha sağlıklı ve kesintisiz bir içme suyu verilmiş olacak. Çalışmalar şuanda aralıksız sürüyor. Biz de KASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Uzunlar’la birlikte çalışmaları devam eden içme suyu projesinde incelemelerde bulunduk. İçme suyu şebekemiz eski olduğu için vatandaşlarımızın zaman zaman serzenişleri ile karşılaşıyorduk. Bu önemli proje ile su şebekemiz asbestli borulardan kurtuluyor. İnsanlarımız sağlıklı su içecek” dedi.

Çalışmalar nedeniyle bozulan kısımlarda gerekli çalışmanın yapılacağını kaydeden Başkan Çeleğen, “İsale hattı geçen yollarımızın sıcak asfaltı ve parke taşı döşeme işlemlerine baharla birlikte başlanacak. Bunlar ilçemiz için güzel yatırımlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç Bey’e, KASKİ Genel Müdürümüz Sayın Mustafa Uzunlar’a, Ekinözü KASKİ Müdürlüğümüze ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Durmak yok yola devam diyoruz. İnşallah 2018 yılı Ekim ayına kadar hemşerilerimiz çok güzel hizmetler görecek” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim