Vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu vermeyi kendine şiar edinen KASKİ Genel Müdürlüğü, bir mahallenin daha içme suyu sorununu çözüme kavuşturdu.

Çağlayancerit İlçesi Soğukpınar Mahallesinde 8,5 km isale hattının yenilemesini tamamlayan KASKİ, mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. Eski isale hattında kayıp oranının %50’yi bulması üzerine harekete geçen KASKİ, 8,5 km isale hattı yeniledi. Mahallenin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Çataloluk Kaynağında yapılan ıslah çalışması kapsamında da 1 adet bend yapımı tamamlanarak suyun kaptaja sağlıklı girişini sağladı.  İsale hattı ve kaynak ıslahı çalışmalarının ardından vatandaşlara yeniden kesintisiz içme suyu sağladı. 

Muhtar Gönen’den Erkoç’a Teşekkür

Soğuk pınar Mahalle Muhtarı İrfan Gönen, yapılan çalışmalarla mahallelinin yüzünün güldüğünü söyledi. Gönen konuşmasında:’’ Mahallemizin eski isale hattında kayıp oranı oldukça yüksek seviyelerdeydi. Suyun yarısı boşa akıyordu. Su kaynağımızdan su alamaz olmuştuk. KASKİ ekipleri yaptığımız başvuru neticesinde kısa sürede çalışmaya başladılar. İsale hattımız yenilendi, kaynağımız ıslah edildi. Bizim bu sorunumuza çözüm oldukları için başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a, KASKİ Genel Müdürlüğüne mahallem ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Duygu Özarslan