Kızılseki, “Kahramanmaraş iş dünyasında çok ciddi bir istihdam problemi var. İstihdam açığı var. Yani fabrikalarda çalışacak eleman noktasında bir sıkıntı var. Çağlayancerit’te de tam tersine bir işsizlik problemi var. Nüfusun bir kısmı cevizle uğraşıyor bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor ama şuanda Çağlayancerit genelinde yaklaşık 400’e yakın vatandaşımız günübirlik Kahramanmaraş’taki tekstil fabrikaları çalışmak için gidip geliyorlar yani burada müthiş bir insan gücü var” dedi.

Çağlayancerit’in kalkınmasının en önemli unsurlarından bir tanesinin de Çağlayancerit’e yatırımcı çekmek olduğunu belirten Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, şöyle konuştu: “Çağlayancerit’e belirli bir sermaye olmadığı için Çağlayancerit’e de yatırımı çekmek yani yabancı yatırımları Çağlayancerit’e çekmek. Tabi bunun ilk hamlesi tabi ki Çağlayancerit’i Kahramanmaraş’a yakınlaştırmaktan geçiyor. Çağlayancerit’i Kahramanmaraş’a yakınlaştıracak modern yüksek standartlara uygun bir ulaşım sağladığımız takdirde sanıyorum Kahramanmaraş’taki sanayici iş adamlarımız ki ben tüm televizyon programlarında bu iş adamlarımıza sanayicilerimize Çağlayancerit’e yatırım yapmalarını öneriyorum, tavsiye ediyorum. Çünkü Kahramanmaraş iş dünyasında çok ciddi bir istihdam problemi var. İstihdam açığı var. Yani fabrikalarda çalışacak eleman noktasında bir sıkıntı var. Çağlayancerit’te de tam tersine bir işsizlik problemi var. Nüfusun bir kısmı cevizle uğraşıyor bir kısmı tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor ama şuanda Çağlayancerit genelinde yaklaşık 400’e yakın vatandaşımız günübirlik Kahramanmaraş’taki tekstil fabrikaları çalışmak için gidip geliyorlar yani burada müthiş bir insan gücü var. Sanayicilerimiz buradaki insan gücünden faydalanmak için buradaki insan gücünün üretime yansıtabilmek için mutlak suretle Çağlayancerit’te yatırım yapsınlar, Çağlayancerit’te fabrika kursunlar. Biz burada fabrikanın kurulmasına yönelik her türlü arsadır, arazidir, imardır onlara yardımcı olmak için hazırız.”

Çağlayancerit’in Kahramanmaraş’a uzak mesafede olmasından dolayı şuanda sanayicilerin ulaşım problemi yüzünden buraya yatırıma çok yanaşmadıklarını ve buna hak verdiğini aktaran Kızılseki, şu açıklamalarda bulundu: “Çağlayancerit’i Dulkadiroğlu’na daha kısa bir şekilde ki çok çalıştığımız bir proje bu, bağladığımız zaman sanıyorum yatırımcılarımız da Çağlayancerit’te yatırım yapmak için gelecekler. Tabi rüzgar gülü panelleri çok önemli. Çağlayancerit rüzgarıyla, havasıyla, suyuyla aslında çok verimli bir yer. Sadece bu zamana kadar hiç teknik kullanılamamış. Bu konuyla ilgili çok ciddi sağ duyulu yaklaşılamamış. Bu konularla ilgili fikir üretilememiş. Yani bu rüzgarın suyun meraların ekonomiye dönüştürülmesi noktasında çalışılamamış ama artık bunlarında önü açıldı. Biz çok ciddi meraları olan bir ilçeyiz. Hayvancılık için çok ciddi iyi alanlarımız var, müthiş bir rüzgarımız var ki bunu yatırımcılarımız fark etmişler geldiler rüzgar gülü panelleri kuruyorlar.  Ve Kahramanmaraş ayvalı barajında üretilen elektrik miktarından daha fazla bir ilk etapta elektrik üretimi pazarlanacak. Bunun dışında akarsularımız var akarsularımızda hidroelektrik suları kurulabilir. Bu sular sadece tarım sulama amacı değil aynı zamanda alternatif elektrik üretmek amacıyla da kullanılabilir. Rüzgargülü panellerimizin ilk etap kısmı bu sene tamamlanacak. Bu sene paneller yerine yerleştirilecek. Bununla ilgili hem imar çalışmalarımız hem yol çalışmaları ile ilgili şirketimiz tamamlandı. Yıl sonunda sanıyorum ilk etap proje bitmiş olacak. İnşallah yakında çok daha güzel bir ilçeye kavuşmuş olacağız.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)