Mecburen zam yapmak zorundayız!

Son günlerde en çok konuşulan konular arasında olan doların artışı piyasayı da ister istemez olumsuz yönde etkiliyor. 2018 yılının başından bugüne geçen sürede neredeyse yüzde 25 değer kazanan dolar sebebiyle de sektör zor duruma düşüyor.

Bu konu hakkında konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Turnacı, yaptığı açıklamada “Dolardaki artışı belli bir noktaya kadar tüketiciye yansıtmamaya çalıştık. Perakende mağazaları da bu süreçte zam yapmadı ama gelinen bu noktada ithalattaki kur seviyeleri bizim için çok olumsuz. Mecburen zam yapmak zorundayız. Bu artış da yüzde 20 olacak. ” ifadelerine yer verdi.

Bu ifadelerin üstüne akıllı telefon fiyatlarında bir güncellemeye gidilmesi ise muhtemel görünüyor. Zira halihazırda satışa olan birçok modelin fiyatının belirlendiği dönemde doların 4 liranın altında olduğunu da hatırlatalım.

ÖTV’de indirim yapılsın!

Şu anda zaten oldukça pahalı olan akıllı telefonlar, gelecek bu son zamla birlikte çok ciddi miktarlara satılacak. Buna istinaden de yapılan açıklamada satışların yıldan yıla çok fazla azaldığı da belirtildi.

Bunun üzerine sektördeki bu tip bir küçülme nedeniyle devletten ÖTV indirimitalebinde bulunulduğu da açıklandı. Akıllı telefonlardan alınan ÖTV’nin haksız olduğu belirtilirken, benzinde olduğu gibi uygulamanın getirilmesini yada sunulan teklifin kabul edilmesini diliyoruz.

Son olarak eğer yakın zamanda akıllı telefon alma düşünceniz var ise elinizi çabuk tutmanızı öneriyoruz.