Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hatay’da Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) Ortak Üretim Tesisinin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Bakan Faruk Özlü, Hatay Mobilyacıları Ortak Kullanım Atölye Projesinin sunulan desteklerin somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Hatay’ın gerçekten çok geniş potansiyeli olan bir il olduğunu belirten Bakan Özlü, "Hatay gerçekten çok geniş bir potansiyeli olan bir ilimiz. Hatay’ın sahip olduğu bu potansiyeli avantaja çevirecek olan yatırımları ve projeleri desteklemeye devam ediyoruz. Hatay Mobilyacıları Ortak Kullanım Atölye Projesi sunduğumuz desteklerin somut bir göstergesidir. Hangi sektörde faaliyet gösterirsek gösterelim teknolojiden kaçamayız. Ne yaparsak yapalı teknolojiye dokunmak, teknolojiden güç almak zorundayız. Özellikle yaşadığımız coğrafyanın yoğun rekabet ortamında geleneksel yöntemlerle idare ederek, bekleyerek bir şey elde edemeyiz. Balıkçıda olsak, arıcıda olsak, makinecide olsak teknolojiye, araştırma geliştirmeye, inovasyona ve tasarıma ihtiyacımız var. Aynı şey mobilya içinde geçerli tasarımdan ve inovasyondan ilham almayan bir mobilya sektörü düşünülemez. Mobilya sektörü son derece esnek, sürekli değişen, yeni trentlere ayak uydurmak durumunda olan bir sektördür" dedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, konuşmasında “Esnafımıza faydalı işler yapabilmek. Hem milli bütçemizin katkısı oldu hem Avrupa Birliği Delegasyonunun katkısı oldu bütçeye. 7.7 milyon Euro’yu harcadık. Bu beş altı yıllık serüven olduğu için zaman zaman zorlandık ama her aşamada bakanlık bürokrasisinin, Avrupa Birliği Delegasyonunun her aşamada, her dönemeçte desteğini arkamızda hissettik” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tesisin açılışını Bakan Özlü ve beraberindeki protokol üyeleri gerçekleştirdi.

Bakan Özlü ve beraberindekiler açılışın ardından tesisi gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bakan Faruk Özlü ayrıca, Hatay’ın yöresel ürünlerinden olan ’sürk çökeleğinin’ coğrafi işaret tescil belgesini Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin’e, ’Hatay ipeğinin’ coğrafi işaret tescil belgesini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, ’defne sabununun’ coğrafi işaret tescil belgesini ise Yayladağı Kaymakamı ve Samandağ Kaymakam Vekili Ömer Faruk Yüce’ye teslim etti.
Editör: TE Bilişim