Aydın’ın Sultanhisar İlçesinde 14 Şubat Sevgililer Günü’nde meydana gelen kazalarda 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Kız arkadaşı ile eğlenceden dönen sürücünün aşırı sürat nedeniyle önünde seyreden TIR’a arkadan çarpması sonucu meydana gelen feci kazada araçtakiler olay yerinde hayatını kaybederken yoğun önlemlere rağmen dikkat etmeyen başka bir sürücünün de önünde seyreden TIR’a arkadan çarpması sonucu 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 23.40 sıralarında Aydın-Denizli karayolu üzerinde, Sultanhisar’a bağlı Atça Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Aydın İstikametinden Nazilli istikametine seyir halinde bulunan Mahmut Yıldırım (24) yönetimindeki 09 CAD 77 plakalı kapalı kasa kamyonet aynı yönde seyir halinde bulunan sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 15 HY 487 plakalı çekicinin arkasında bulunan 15 HG 206 plakalı dorseye sol arka taraftan çarptı.

Kilometre ibresi 148’de takılı kaldı

Çarpmanın şiddetiyle hurdaya dönen kapalı kasa kamyonet orta refüjde asılı halde kaldı. Meydana gelen feci kaza sonrasında diğer sürücülerin haber verdiği olayda 112 ve jandarma ekiplerinin yaptığı ilk incelemede sürücü Mahmut Yıldırım ve yanında yolcu olarak bulunan Nazan Bahşi’nin (22) hayatlarını kaybettiği belirlendi. Yapılan incelemede araçta bulunan devir saatinin 3 bin 200 devri gösterirken kilometre ibresinin ise 148’de takılı kaldığı belirlendi. Kazanın aşırı sürat ve dikkatsizlikle birlikte hafif şekilde yağan yağmurun neden olduğu iddia edildi. Çarpmanın şiddetiyle kamyonetin parçaları geniş bir alana dağıldı.

Olay yerine gelen yakınları sinir krizi geçirdi

Kazayı haber aldıktan sonra olay yerine gelen Bahşi ve Yıldırım’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Çağrılan 112 sağlık ekiplerinin ve jandarma ekiplerinin sakinleştirmekte güçlük çektiği kazazede yakınları, olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından cesetler cenaze aracına alınarak morga kaldırılması ile olay yerinden ayrıldı. Kazada yaşamını kaybedenlerin 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle kutlama yaptıktan sonra evlerine dönerken kaza yaptıkları belirtildi.

Dikkatsiz sürücüler de aynı yerde kaza yaptı

Hafif şekilde yağan yağmurda yaklaşık bir saat süren kurtarma çalışmaları esnasında alınan yoğun güvenlik tedbirlerine rağmen bazı sürücülerin dikkatsiz davranması nedeniyle olası bir kaza ucuz atlatıldı derken kaza yerine 100 metre mesafede önünde seyir halindeki TIR’a arkadan çarpan alkollü oldukları iddia edilen sürücü ve yanındakiler yaralandı. Bu sırada diğer kaza yerinde bulunan trafik, jandarma ve 112 sağlık ekipleri anında olaya müdahale ederek yaralıları hastaneye sevk ettiler. Kaza yapan araçtaki sürücü ve yanındakiler alkol testi yapmak isteyen görevlilere zorluk çıkardılar. Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim