Antalya’da bu yıl 3’üncü düzenlenen Yörük Türkmen Çalıştayı tamamlandı. Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman’ın açıkladığı sonuç bildirgesinde, “Bugün Afrin bölgesinde dünyanın en haklı savaşını vermekte, ülkesi, devleti ve milletinin güvenliği için meşru müdafa çerçevesinde sözde müttefik deniz aşırı devletlerin eğitip donattığı, eli kanlı bölücü örgüt ve uzantılarına karşı savaşmaktadır” denildi.

Çalıştaya yurt içi ve yurt dışından katılan bütün Yörük Türkmen derneklerinin ortaklaşa aldıkları kararın ardından sonuç bildirgesi Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman tarafından açıklandı. Sonuç bildirgesinde Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, “Bugün Afrin bölgesinde dünyanın en haklı savaşını vermekte, ülkesi, devleti ve milletinin güvenliği için meşru müdafa çerçevesinde sözde müttefik deniz aşırı devletlerin eğitip donattığı, eli kanlı bölücü örgüt ve uzantılarına karşı savaşmaktadır” ifadelerine yer verildi.

“Yörük Türkmenler Türkiye’nin bekası için canlarını feda etmeye dün olduğu gibi bu günde hazırdır”

Çalıştaya katılan bütün Yörük Türkmen dernekleri olarak dünyaya açık ve net bir biçimde haykırdıklarını ifade eden Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi, milleti ve silahlı kuvvetleri ile bir bütündür. Son Türk ölmedikçe, son ocak sönmedikçe Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacak, onu tarihe gömmek isteyen hainlerin ve düşmanların bunu görmeye ömürleri yetmeyecektir! Çünkü Toroslarda, Amanoslarda, Binboğalarda hala Yörük ocakları tütmekte, hala şanlı Türk bayrağı özgürce dalgalanmaktadır. Kadim bir törenin sahibi olan Türk dünyası bilmektedir ki, Yörük Türkmenler Türkiye Cumhuriyetinin kurucu gücü oldukları gibi aynı zaman da koruyucu ve kollayıcı gücüdür de. Yörük Türkmenler, Kızıloğuzun Kocacık Yörüklerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine bıraktığı emanet olan Türkiye Cumhuriyetinin bekası için canlarını feda etmeye dün olduğu gibi bu günde hazırdır ve daima hazır olacaklardır” dedi.

1919’un buhranlı günlerinde Kızıloğuz Gazi Mustafa Kemal’i Samsuna çıkaran ruh, bu gün Anadolu, Trakya ve bütün Türk dünyasında Yörük Türkmenlerde dipdiri bir şekilde ayakta olduğunu ifade eden Duman, “Dünün Kuvay-i Milliye güçleri, Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyetleri bugün Yörük Türkmen derneklerinde tekrar hayat bulmuş, ete kemiğe bürünmüştür. Kızıloğuz Gazi Mustafa Kemal Paşa, “Arkadaşlar, gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” derken orada yanan ateşlerin bir simge, bir sembol olmayıp, dünya Türklüğünün yaşayan en diri ve canlı ruhunun Yörük Türkmenler olduğunu işaret etmiştir. Toroslarda yanan her ateş Türklüğe bir meşale, her çadır bir kaledir” ifadelerine yer verildi.

“Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Afrin bölgesinde dünyanın en haklı savaşını vermekte”

Ülkenin ve devletin çok zorlu bir süreçten geçmekte olduğu dile getirilen ve Abdullah Duman tarafından açıklanan sonuç bildirgesi şu şekilde tamamlandı:

“Devletimiz ve ordumuz uluslararası hukukun kendine tanıdığı ve tamamıyla haklı olduğu bir harekatı icra etmektedir. Şu husus unutulmamalıdır ki, mazisi milletimizin tertemiz tarihi ile başlayan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bugün Afrin bölgesinde dünyanın en haklı savaşını vermekte, ülkesi, devleti ve milletinin güvenliği için meşru müdafa çerçevesinde sözde müttefik deniz aşırı devletlerin eğitip donattığı, eli kanlı bölücü örgüt ve uzantılarına karşı savaşmaktadır. Biz Türkler, büyük Türk hakanı, çağ kapatıp, çağ açan Fatih Sultan Mehmet Hanın dediği gibi ‘Üstümüze kılıç çekilmedikçe, ülkemize, milletimize cefa edilmedikçe bizden kimseye zarar gelmez’ diyoruz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Zorunluluk olmadıkça savaş bir cinayettir.’ Fakat üzerimize gelindiği anda gözümüzün kimseyi görmeyeceğini, kan dökmeyi seven bir millet olmadığımızı, ancak söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseceğimizi de bütün dünyanın bilmesini isteriz. Yörük Türkmenler olarak dünya kamuoyuna diyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin bekası, Türk ordusunun başarısı için her birimiz gönüllü olarak cepheye gitmeye hazırız ve bu konuda ciddiyiz. Yörük Türkmenin şana, şöhrete ihtiyacı yoktur. Biz eğer bir şeyi yapacağız dersek yaparız. Bir hedefe gideceğiz dersek de ya o yolda ölür, ya da hedefimize varırız. Bize tehdit kimden gelirse gelsin büyük ya da küçüklüğüne bakmadan gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü biz; güçlüyüz, cesuruz ve hazırız.”
Editör: TE Bilişim