Bir televizyon kanalında izlediği solucan gübresi haberinden etkilenerek yaptığı araştırmalar sonucunda kendi arazisinde ve bahçesinde kullanmak üzere solucan gübresi üretmeye başlayan Doğan çifti, ilerleyen zamanlarda pazarlama yapmayı hedefliyor.

İlçeye bağlı Efirağzılı Mahallesi'nde ikamet eden dört çocuk babası Mehmet Doğan, yaklaşık bir yıl önce 100 bin solucanla başladığı gübre üretiminde şu an havuzlarda 1 milyon solucana ulaştığını ve 2 gübre havuzundan aylık 1 ton gübre aldığını söyledi.

İlk etapta bu işi yapmak istediğinde çocuklarının karşı çıkmasına rağmen, eşinin desteğiyle başarılı bir şekilde üretim yapmaya başladığını dile getiren Doğan, şunları söyledi:

"Ürettiğimiz gübre sayesinde bahçemizdeki meyve ve sebzelerde yüzde 60 daha kaliteli ürün elde ettik. Artık kimyevi gübre kullanmıyoruz. Solucanlardan elde ettiğimiz sıvıyı da ilaçlama yöntemi ile bahçemizdeki meyve ve sebzelerde kullandığımızda böcek, haşere ve hastalıklara karşı daha dirençli olduğunu gördük. Artık kimyevi gübre kullanmayacağız. Şu an iki havuzda aylık bir ton üretim yapıyoruz, inşallah ilerleyen günlerde iki havuz daha kurarak aylık kapasiteyi 2-3 tona çıkartacağız. Bu gübreye karşı bir talep var. Bundan sonraki hedefimiz bu işi ticari olarak yapmak."

Eşi Cennet Doğan ise,  bu işi severek yaptıklarını, gübre üretiminin zevkli bir iş olduğunu ve eşine tam destek verdiğini belirterek, bu işi yapmak isteyenlere tavsiyede bulundu.

Editör: TE Bilişim