Kahramanmaraş halkı ve siyasi liderler, Valilik önünde düzenlenen Kurban Bayramı töreninde bir araya geldi. Bayramlaşma ilk defa yeni yüzüyle Trabzon Bulvarı üzerinde gerçekleşti.

Yayalaştırma projesiyle ferah bir hale gelen Trabzon Bulvarı bayramlaşmaya ev sahipliği yaptı. Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından çadır kurularak oluşturulan bayramlaşma da renkli görüntüler de yaşandı. Bayramlaşma törenine, Vali Vahdettin Özkan, eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti milletvekilleri Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak, İmran Kılıç, İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve Kahramanmaraş’lılar bir araya geldi.

Tüm Kahramanmaraş halkının Kurban Bayramını kutladığını dile getiren Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, her günün bayram tadında geçmesi temennisinde bulundu. Valilik meydanında tüm siyasi partililer, STK temsilcileri ve halk ile bir araya geldiklerini söyleyen Özkan, şöyle konuştu: “Tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Her günleri bayram olsun. Memleketimizin, ülkemizin her günü huzur, mutluluk olsun bu bayramda ve tüm temennimiz bu yönde.  Bugün tüm kamu kuruluşlarımız, meslek kuruluşlarımız, siyasi partilerimiz ve STK’larımız Kahramanmaraş’ın bayramı olarak bir ve bütün olarak sokakta bayramlaşma yapıyoruz. Bu vesile ile tüm halkımızın bayramını tekrardan tebrik ediyorum. İnşallah memleketimiz, ülkemiz, huzur, güven, barış, sağlık, mutluluk ve her gününü bayram olarak geçirir.”

Dünyanın her köşesinde Müslüman kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşıyor

Kurban Bayramı vesilesi ile her kesimle kaynaştıklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Arakan’da Müslüman halka yapılan zulme dikkat çekerek şu ifadelerde bulundu: Tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve toplumun bütün kesimleri bugün burada bayramlaştı. Hep birlikte kaynaştık, bayramlaştık. Bugün birlik, beraberlik anlamında, bizi bir araya getiren değerlerin kıymetini bir kez daha idrak ettik ve birlikte yaşamanın ne kadar güzel bir şey olduğunun sevincine hep beraber vardık. Millet olmak, toplum olmak, birlikte üzülmek, birlikte sevinmek, aynı dertlerle dertlenmek ve bayramı bayram etmek böyle bir duygudur. Sayın Valimiz Özkan’a çok teşekkür ediyorum. Bütün siyasi partiler, STK’lar ve toplumun bütün kesimleri burada. Burada hepimiz güzel bir şekilde kaynaştık ve bayramlaştık. Bugünün birlik ve beraberlik anlamında bizi bir araya getiren değerler anlamında kıymetini bir kez daha idrak ettik. Birlikte yaşamanın ne kadar güzel olduğunun sevincine bir kez daha nail olduk. Ama bizim içimiz buruk. Biz bugün burada rahat bir şekilde bayram ederken, Suriye’de, Irak’ta, Arakan’da ve dünyanın her köşesinde Müslüman kardeşlerimiz büyük sıkıntılar yaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan özellikle son bir haftadır Arakan ile ilgili çok ciddi girişimlerde bulunuyor. Hem Birleşmiş Milletler nezdinde hem de Uluslararası Camianın bu konuya dikkatini çekmesi ve oradaki zulmün bitirilmesi için çok ciddi temaslarda bulunuyor. İnşallah bu konuda en kısa zamanda sonuç alırız. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde bu girişimler üzerine Amerika’da Myanmar’da yaşanan olayları uyardı. Ben biliyorum ki tüm Müslüman kardeşlerimiz bayramlarını yaparken kalplerinin bir Arakan’da. Orda acı çeken, zulüm gören masum, silahsız, sivil halka yapılan zulmü hakperest olan halkımız doğal olarak kabullenmiyor. Bizim bir özelliğimiz var millet olarak. Biz her zaman zalime karşı dikbaşlı, mazluma karşı da her zaman merhametli olmuşuzdur. O yüzden nerede bir zulüm varsa biz orada mazlumun yanında olduk.”

Kurban Bayramı İslam âlemine yapılan zulümlerin durdurulmasına vesile olsun

Eski Başbakan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ise, Myanmar’da yaşanan olaylara Türkiye’den başka hiçbir ülkenin sesini çıkarmadığını aktardı. Tüm Kahramanmaraş halkının Kurban Bayramı’nı kutladığını kaydeden Kaynak, şu bu konuda şunları söyledi: “Vekaletler savaşı ile birbirlerini düşürmelerini, birbirlerine karşı terör faaliyetlerinde bulunmalarından dolayı İslam coğrafyası kan ağlıyor. İşte bunun bir örneği ise Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yapılanlardır. O bölgede Budistler Müslüman kardeşlerimize büyük zulümler yapıyor ve bu olaya Türkiye’den başka hiçbir millet karşı çıkmıyor. Bu bayramın İslam alemine yapılan zulümlerin durdurulmasına vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum.”

Bayramlar rahmet günleridir

Bayramların rahmet kapısı olduğuna dikkat çeken İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, bu bayramda kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulması temennisinde bulundu. Güvenç, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Bayramlar rahmet günleridir, barış günleridir ve Allah’ın rahmetinin, bereketinin bol olduğu günlerdir. İnşallah bu bayram da bütün kırgınlıkları gideririz, barışı sağlarız ve kardeşliği sağlarız. İnsanlığın ve İslam ümmetinin bayram atmosferine çok ihtiyacı var. İnşallah bunu beceririz. Dünyanın dört bir tarafında kan, gözyaşı ve zulüm var. İnsanlık büyük bir ayıbın içerisinde yaşıyor. Bu güzel bayram günleri bu durumu değiştirmesini temenni ediyorum.”

Bayramda birlik ve beraberliğimiz pekişsin

Bayramların birlik ve beraberlik getirdiğine dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir ise, tüm Kahramanmaraş halkının huzur içerisinde bayram geçirmesini temenni etti. Dünyanın herhangi bir bölgesinde zulüm gören Müslüman halkının zulümlerinin son bulmasını dileyen Özdemir, şöyle konuştu: “Bugün Kahramanmaraş Valiliğimizin ev sahipliğinde bir ilki gerçekleştirelim dedik ve Kahramanmaraş’taki bütün bayramlaşmaları STK’lar ve siyasi partiler bu bayramda Trabzon Caddesi’nde bayramlaşıyoruz. Bayramlar birlik ve beraberlik günleridir ve bunu pekiştirdiğimiz zaman anlamlı hale geliyor. Bugün de böyle bir organizasyonla bunu anlamlı hale getirdik. Huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum. Ancak daha önemli bir temennim var, dünyanın herhangi bir yerinde eziyet gören ve mazlum olan kim varsa onların da bu işkencelerinin ve bu mazlumluklarının sona ermesini temenni ediyorum. Onlara işkence eden, onlara eziyet eden hangi zalim varsa Allah onları kahretsin ve herkese iyi bayramlar diliyorum.”