24 Ekim Dünya Polio (Çocuk Felci) Farkındalık Günü dolayısı ile Guvernör Serdar Ünlü ve eşi Nilüfer Ünlü  Adana Tepebağ Rotary'nin polio ya dikkat cekmek için hazırladığı yelekleri giyerek fark yarattılar.

Adana Tepebağ Rotary Kulübü Başkanı Nazan Özçelik 24 Ekim Dünya Polio (Çocuk Felci) Farkındalık Günü dolayısıyla ilgili bir açıklama yaptı. Özçelik'in konu ile ilgili açıklaması şöyle, "Rotary de beni en çok  etkileyen, uluslar arası sosyal sorumluluk zinciri kurulmuş olmasıdır. Bu zincir sayesinde çocuklar için en tehlikeli hastalıklardan biri olan çocuk felci ya da Polio'nun dünyadan silinmesine çok az kalmış  olması beni etkiliyor. Tarihte ikinci kez bir insan hastalığının yok edilmesine Rotary'nin hükümetlerle el ele çalışmasının çok etkisi olmuştur. Türk Rotary'si de Polio'nun bitmesinde etkili rol oynamıştır. Çocuk felci ağırlıklı olarak 5 yaşın altındaki çocukları etkiler. Hicbir tedavisi yoktur ancak çocuk felci aşısı ile önlenebilir. Sadece 2 ülkede  hastalık yerel olarak kalmıştır. 1988 yılından bu yana vakaları %99.9 oranında düşürdük. Tabii ki coğrafyamızdaki değişimler göçler polio sayısının değişiminde etkili olabiliyor"

Özçelik "Rotaryenler olarak yaptığımız farkındalıklarla çocuk felci aşısın dikkat çekmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar neticesinde Guvernörümüz Sedar Ünlü'de eşiyle birlikte Adana Tepebağ Rotary'nin Polio'ya dikkat cekmek için hazırladığı yelekleri giyerek fark yarattılar dedi.

Editör: TE Bilişim