Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında "silahlı terör örgütünü üye olma" suçundan yargılanan eski öğretmen, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İsmail Sağıroğlu ve avukatı katıldı.

Örgütle bağlantılı bir dernekte 2012 yılında 3. başkan olarak görev aldığını anlatan sanık, "O dönemde SODES projelerini yürütmek için dernek kurulmuştu.  Dernek 2013-2014 yılında faaliyetlerine son verdi. Örgüt talimatıyla hareket etmedim." dedi.

Sanık örgütle bağlantısının olmadığını, suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Duruşmada, sanığın aracında yapılan aramada ele geçirilen defterde yazılı "he hiç kimsenin burnu kanamasın rahatı bozulmasın diyorsanız böyle bir şey yok katlanmamız gereken bazı sıkıntılar vardır", "Şu an harp halindeyiz bize göre her şey caizdir", "küçük guruplar halinde seminer yapalım" ve "ev ziyaretlerinde kendimizi anlatma şansımız var, bizi tanıyamamışlar." gibi notlar okundu.

Sanık, not defterinin kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını, söz konusu defterin aracına binen bir arkadaşına ait olabileceğini ileri sürdü.

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında sanığa ait dijital materyallerde firari örgüt elebaşısı Gülen'i ve sözde hizmet hareketi olarak değerlendirilen örgüt faaliyetlerini yoğun bir şekilde övücü paylaşımların bulunduğunu belirterek, Whatsapp ve hotmail yazışmaları üzerinde yapılan incelemede de sanığın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili deşifre olmamak adına meydanlara çıkılması gerektiği yönünde paylaşımda bulunduğunun tespit edildiğini aktardı. 

Mahkeme heyeti, sanık Sağıroğlu'na "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Editör: TE Bilişim