Afşin Sağlık Yüksekokulu Genel Sekreteri Nusret Karataş, Aşık Mahsuni Şerif Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, dikilen her fidanın insanlığa ve doğaya büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Afşin Orman İşletme Şefliğinden temin edilen sedir ve karaçam fidanlarını öğrencilerle birlikte doğaya kazandırdıklarını ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

"Baharın bu sıcak günlerinde Orman Haftası münasebetiyle Mahsuni Şerif Yerleşkemizde ağaç olmayan arazilere dikiyoruz. Toplamda bin 30 tane fidanı toprakla buluşturduk. Fidanların temin edilmesinde, Orman İşletme Şefliğimize ve Afşin Belediyemize de hem teknik destek hem çukurların açımı konusunda yardımcı oldukları için teşekkür ediyoruz. Buralar yeşerirse bizler daha da mutlu oluruz."

Hava kirliliğini önleyen en önemli etkenin ağaç olduğunu dile getiren Afşin Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Nurettin Koca ise, "Yeşil Afşin" ve nefes alan Afşin için ağaç dikimi yapmanın şart olduğunu, sadece bu hafta için değil her zaman ağaç dikim çalışmalarının yapılması gerektiğini kaydetti.