Türkiye’yi yasa boğan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile 4 yaşındaki Leyla Aydemir cinayetlerinin ardından Afşinli Kadınlar  ‘Çocuğuma Dokunma’ yürüyüşü düzenleyecek.Afşin İş Kadınları Derneği (AFİKAD)  Başkanı Selma Özdemir,Perşembe günü yani yarın saat 17:00 de gerçekleşecek olan Yürüyüşe tüm Kadınları ve vatandaşları davet etti.

Afşin İş Kadınları Derneği (AFİKAD)’nin organize ettiği  yürüyüş ile ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Selma Özdemir,Şehit Ömer Erüstün parkının Elçibey Caddesine bakan kısmından başlayıp,Ulu Camiide Atatürk Caddesine geçiş yapılarak yine Şehit Ömer Erüstün Parkında son bulacağını söyledi.

Yürüyüş öncesi Afşin İş Kadınları Derneği (AFİKAD) adına açıklama yapan Dernek Başkanı Selma Özdemir, son dönemde Türkiye’de sayıları hızla artan cinsel istismar olaylarına karşı artık dur demek için yürüyüş yapacaklarını  belirterek,şöyle konuştu:

“Artık Eylül’ler Leyla’lar bu acıyı yaşamasın, çocuklarımızın yüzüne utanarak bakmayalım diye Perşembe günü bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Artık bu acıya dayanacak ne ana ne baba ne de vicdanlı insanlar kaldı. Bu acılar artık içimizi dağladı. Bu yüzden artık yeter diyoruz. Cinsel istismar kime yapılırsa yapılsın suçtur. Fakat kendisini savunamayan çocuk, engelli ve hayvanlara yapılan cinsel istismarın asla bir açıklaması olamaz. Bu bir hastalıktır. Bu suçları işleyen kişilerin sadece cezaevlerine konulması da ceza değildir. Bir an önce gerekli ve caydırıcı cezai yaptırımların hayata geçmesini bekliyoruz. Artık analar babalar ağlamasın.” 

İlçedeki tüm Kadınların ve vatandaşların davet edildiği Yürüyüş Perşembe günü saat 17:00 de Şehit Ömer Erüstün parkının Elçibey Caddesine bakan kısmından başlayıp,Ulu Camiide Atatürk Caddesine geçiş yapılarak yine Şehit Ömer Erüstün Parkında son bulacak.Yürüyüş sonunda Basın açıklaması yapılacak.