AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında aday adaylığı başvurusunda bulunan İş adamı Koray Kıraç, 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimler ile ilgili olarak, ''Vekil olsak da olmasak da davamızın arkasındayız'' dedi.

Milli Görüş Vakfından beri bu davanın içerisinde olduğunu belirten Kıraç, ''Hiçbir zaman yalpalamadan yolumuza devam ettik. Aday adaylığı sürecimiz oldu. Hiç bir zaman arkamızı dönüp, bizi aday etmediler diyerek partimize küsmedik. Çünkü biz bu işin bir vekillik veya belediye başkanlığı, teşkilatlarda görev almak gibi kaidesinin olduğuna inanan insanlar değiliz. Biz ülkemizin daha ileri seviyeye nasıl gideceğini, vatandaşların nasıl müreffeh bir ülkeye sahip olabilir diyerek bütün dava arkadaşlarımız buna inanarak yola çıkmıştır.'' dedi.

Kıraç sözlerine şöyle devam etti;

''Rahmetli Erbakan hocam döneminden hatırlıyorum. Bize hep şunu söylerdi; ''Oğlum hep dürüst olun, düzgün olun, yola çıkın sizin yardımcınız Allah olsun. Allah'a sığının ve Allah'tan başkasına kulluk etmeyin'' derdi.  Bunu şuan da Reisimizden, Erdoğan'dan görüyoruz. Cumhurbaşkanımızdan görüyoruz.  Erdoğan deyince sanılıyor ki sadece bize yönelik bir lider. Değil arkadaşlar. Bakmayın Türkiye'de ki bu Erdoğan istememezliklerine, yurt dışına çıktığımızda Erdoğan başka bir ülkede yani şöyle ezilen coğrafyanın bir yerinde aday olsa, alacağı oy yüzde 90'ları bulur.  Bazı kesimler Erdoğan'ın yıkılmasını istiyor. Sebebi de kendilerinin bir yere gelmesi ve makam mevki sahibi olması. Bunun karşılığında manda olmayı da göze alıyorlar. Bu süreç çok önemlidir. Ben sosyal medya hesaplarımda da her zaman 'Seni Başkan Yapacağız' demiştim. Allah'a hamdolsun en hoşuma giden tarafı odur. Biz vekil oluruz veya olmayız biz davamızın arkasından gideceğiz. Bizim yol haritamız bellidir.''

Kıraç, konuşmasının ardından, adaylık için gerekli evraklarını AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muhammed Necmettin Sertpolat'a teslim etti.