Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, göreve gelmeden önce, seçim beyannamesinde belirtilen hizmetlerin birçoğunu yerine getirdiklerini söyledi.

2018 yılı içerisinde asfaltız, parkesiz yolun kalmayacağını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Bizler göreve başlamadan önce vatandaşlarımıza demiştik ki, seçim beyannameleri saklayın. İnşallah rabbim bize güç kuvvet verecek, imkân verecek 5 yıl sonunda bunun üzerinde tik atmadığımız vaat kalamayacak demiştik. Rabbime hamd olsun önemli bir kısmını hayata geçirdik." dedi.

Afşin'de altyapı ve üstyapı çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını dile getiren Güven, " Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmaları, diğer taraftan üst yapı çalışmaları derken üst yapıda merkez ve köyler dahil 5’te 4’ünü yaptık. İnşallah Rabbim fırsat verirse memleketimizin başına kazalar belalar gelmezse tüm yerleşim yerleri dahil olmak üzere geri kalan kısmını da bu yıl tamamlayacağız." diye konuştu.

Afşin'in en önemli sorunlarının giderildiğini ifade eden Güven, şunları söyledi: 

"Göreve geldiğimiz günden beri Afşinlilerin çok istediği ve ihtiyacı olan semt pazarı vardı onu yaptık. Hemen yanı başına köylerimizdeki vatandaşlarımızın ürünlerini satabileceği üretici pazarı koyduk. Asfalt tesislerini yeniledik. Modern bir asfalt tesisi kurduk . Tabi üretim tesisleriyle birlikte artan ihtiyacı karşılayabilmek için yeni tesislerimizi kurduk. Kültürel anlamda engelliler merkezi, emekliler merkezi, hanımlar merkezini hizmete açtık. Kültür merkezimizde bu sene inşallah açacağız. Kaba inşaatı ve ince işçiliği bitti. İnşallah en kısa zamanda hizmete açacağız."

Mahallelerde 23 adet taziye evi oluşturulduğunu söyleyen Güven, " Hizmet dönemimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, mahallelerimizde taşımalı eğitim nedeniyle boşalan okulları protokolle devraldık. Bazı mahallelerimizde sıfırdan yaptık. Kimisinde ise elden geçirerek çok amaçlı salon olarak özellikle taziyelerde kullanılmak üzere halkımızın hizmetine sunduk. Bugün itibariyle 23 tane oldu. Yeşil alanlarda sıkıntımız vardı Afşin 1910’lu yıllarda kurulmuş bir belediye 2014’e gelinceye kadar toplam nitelikte yeşil alan miktarımız merkeze 7 bin metre kareydi. Şuan itibariyle yaşam merkezleri olmak üzere 142 bin metre kareye çıkardık. Hem sosyal hem kültürel alanda faaliyetlerimiz oldu." açıklamasında bulundu.

Afşin'in doğalgaza hazırlandığını söyleyen Güven, "Afşin'imiz büyük bir dönüşüm içerisinde. İnşallah en kısa zamanda doğalgaza halkımız kavuşacak. Çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımız doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yollara kaldırımlara üzülüyor. Daha yeni yapıldı diyorlar. Vatandaşlarımız bunlara hiç sıkıntı etmesin. Yeter ki ilçemize böyle güzel hizmetler gelsin, ilçemiz doğalgaza kavuşsun. Belediye olarak bizler bozulan kaldırımlarımızı, yollarımızı yaparız." diye konuştu.

Kaynak: Yeşil Afşin Gazetesi