Dernek kütüphanesinde bulunan Kahramanmaraşlı şair ve yazarların kitapları programa gelen, genç, yaşlı, bayan ve çocuklar tarafından okundu. Programın ilk bölümünde dernek üyeleri ile hususi okuma saati yapılarak sükunet içerisinde seçilen kitaplar okundu.

İkinci bölümde ise içinde bulunduğumuz üç aylar münasebeti ile Abdullah Hırabaşoğlu hoca tarafından manevi bereket aylarından azami istifade nasıl edilir, önemli geceler nasıl değerlendirilir ve ümmetin Rahmet ve Mağfiret ayı olan Ramazana nasıl girilir konuları işlendi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, İnsan bilmediğine düşmandır demiş atalarımız. Bizlerde farkındalık oluşturmak adına bu toplantımızda tüm üyelerimize kütüphanemizde mevcut olan Kahramanmaraşlı yazarlarımıza ait eserleri dağıtarak belli bir süre okumalarını istedik. Katılan herkes mutlaka birkaç sayfa okudu. Etkinlikten amacımız kitaba dokunmak, kokusunu almak, yazarları tanımak ve kendi aile fertlerine güzel bir örnek olmalarını hedefledik. Kütüphaneler haftasına özel bu etkinlik ile ayrıca diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmayı arzu ettik. Yazarlarımıza, tüm katılımcılara ve kıymetli Abdullah hocamıza teşekkür ediyorum dedi.

Program sonunda katılımcılara yöresel yemekler ikram edildi.