Bölge Milletvekillerini yakından tanımak, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi almak ve sorunların çözümü noktasında bire bir iletişim kurmak için başlatılan “Vekillerimizle Buluşuyoruz” projesinin altıncı toplantısı AFŞİNDER ‘in Florya dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Programda Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak’ı dinlemek üzere, İstanbul Şef Aşçılar Derneği Başkanı Avni Sap, Andırın Dernek Başkanı Hamdi Çam, Arıtaş Dernek Başkanı Adem Çelik, üniversite öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda Kahramanmaraşlı hemşehrileri aileleri ile birlikte Afşin dernek merkezinde bir araya geldi. İstanbul Şef Aşçılar Derneği tarafından hazırlanıp sunulan özel yemekler katılımcılara ikram edildi

Açılış konuşmasında Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç, ruhunda Eshab-ı Kehf’in hak inancını, özünde şairlerin tevazu ve naifliğini, kişiliğinde ise çakmakçı said ve sütçü imamın cesaretini yansıtan kıymetli vekilimizi derneğimizde ağırlamaktan çok mutluyuz. Gurbette yaşayan tüm Kahramanmaraşlıların bir ve beraber hareket edip, şehrini doğru ve etkin temsil edebilmesi için yerel ve genel yöneticilerimiz ile diyalog içerisinde olmalıyız, onların bilgi, tecrübe ve nasihatlerinden istifade etmemiz gerekir. Davetimize icabet ettiği için Sayın Vekilimize ve katılımınızdan dolayı siz kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Sonra kürsüye gelen Ak Parti Kahrmanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, böyle aktif çalışan bir dernek programında hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başladı. Dernek Başkanını ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum dedi. Dilipak sunumunun birinci bölümünde Milletvekili oluncaya kadarki süreçteki öz geçmişinden bahsetti. İkinci bölümde ise Milletvekili olduktan sonraki süreçte Kahramanmaraş için yapılan yatırımlar, devam eden projeler ve hedeflenen hizmetler için detaylı bilgi aktarımı yaptı. Bizler ve geçmişteki tüm Milletvekillerimiz aslında çok çalıştı, eski hükümetler döneminde yapılanların katbekat fazlaları, hayal edilemeyen yatırımlar yapıldı ama bunların sunumunda biraz eksiğimiz var. Böyle toplantılar vesilesi ile yapılanları bir nebze de olsa vatandaşlarımızla aktarmaya vesile olunuyor. Üçüncü bölüm olan soru cevap kısmında ise güncel konulardan, Milli İttifak, Şeker Fabrikaları, Sağlık Yatırımları, ambulans dağılımı, ulaşımda ki çevre yolu ve mahallelerdeki yol sorunları üzerine katılımcılar tarafından merak edilen sorulara ayrıntılı cevap verdi.

Program sonunda Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak ‘a AFŞİNDER Başkanı Ahmet Ardıç günün anısına, özel işlemeli bir tablo ve YEMLİHA dergisi hediye etti.

Editör: TE Bilişim