Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan'ın, Hükümet Konağı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okumasıyla devam etti.

Gaziosmanpaşa ilkokulunda devam eden etkinlikte konuşan Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm yurtta gururla kutlandığını belirtti.

Kendi kuruluş gününü çocuk bayramı olarak kutlayan dünyada başka bir ülkenin olmadığını ifade eden Turan, "Ulusun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu tüm dünyaya haykırdığı Türk Milletinin tarihi seyri içerisinde bir dönüm noktası olan çok önemli bir günün,  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98. yıl dönümünü idrak etmenin engin kıvancı ve mutluluğu içerisindeyiz." diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Demokrasi ve 15 Temmuz Milli Mücadele Ruhu" konulu ilçe genelindeki ilkokullar arasında resim, ortaokullar arasında şiir ve liseler arasında kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Törene, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, İlçe Emniyet Müdür Vekili Bahadır Taphasan, okul müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

- Andırın

Andırın İlçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.          

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Kaya'nın Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk koymasının ardından bayram kutlamaları Cumhuriyet ilkokulu bahçesinde devam etti.

Cumhuriyet ilkokulu müdürü Mülazim Çukadar, törende yaptığı konuşmada, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya çocukları ile paylaşan tek ülke, Türkiye olduğunu belirtti.

Çukadar, "23 Nisan 1920 tarihi, ulusal iradenin en açık bir şekilde belirlendiği, Türk Milletinin kendini yönetme yetkisini eline aldığı ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı bir gündür." diye konuştu.

Daha sonra Cumhuriyet ilkokulu ve Mehmet Ali Zengin anaokulu, öğrencileri dans gösterileri sundu, şarkılar söylendi. 

Kutlamada, resim ve şiir dallarında derece alan öğrencilerin ödülleri, İlçe Kaymakamı Haluk Koç, Belediye Başkanı Baki Tezcan ve İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Onur Kaymak tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim