Afşin Ziraat Odası Kayyum Başkanı Mehmet Sarıbıyıkoğlu, oda binasında yaptığı açıklamada, 2018 yılı çalışma mevsiminin başlaması nedeniyle yaptıkları değerlendirme sonucu, tarım işçilerinin günlük yevmiyesinin, çavuşluk da dahil 50 lira olarak belirlendiğini söyledi.

Verilen yevmiyenin 48 lirasının işçiye kalan 2 liranın ise çavuşluk yapan kişiye verileceğini belirten Sarıbıyıkoğlu, şunları kaydetti:

"Mevsimlik işçi 8 saatten fazla çalıştırıldığı takdirde, her saat için 6,25 lira ücret ödeneceğini, 20 işçinin başında bir çavuş bulunacağını, çavuşun yevmiyesi de işveren tarafından ödenecek. Tarlada 16 yaşından küçük işçi çalıştırılmasının yasak olduğunu belirtmek istiyorum. Yatılı gelen işçi için getirme işverene, gidiş işçiye ait olacak. Her gün gidiş, geliş yapan işçiler için işverenle işçiler kendileri, anlaşacak işçi en az 8 saat çalışmak zorundadır. İşçiler, kamyonet kasasında taşınamayacak. Ayrıca sulu arazide çift sürümü dönüm başı 25 lira, kıraç arazide 21 lira, kültivatör çekimi 13 lira, koplu çekim 13 lira, kürümleme 11 lira, diskaron 11 lira, tarla zirai ilaçlama dönümü 7 lira, 1 tonluk depoda bahçe ilaçlama 70 lira, 400 litrelik ilaçlama 40 lira olarak belirlenmiştir."  

Editör: TE Bilişim