Afşin Özel Uygulama Merkezi Okulunda özel gereksinimli öğrencilere ve ailelerine destek, hayatlarını kolaylaştırmak ve gelecek nesillere "biz de varız" diyen mutlu öğrenciler kazandırmak için eğitim öğretime devam ediliyor. 

Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, 2017-2018 eğitim öğretim yılında 21 idari kadroyla eğitime başladıklarını belirtti.  

 Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim hizmetine başladığını belirten Taşkale, şunları kaydetti:

"Okulumuz ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren bir devlet okulu olup, özel bir eğitim kurumu değildir. Orta , ağır düzey zihinsel engelli ve otistik öğrencilerin eğitim gördüğü, Kahramanmaraş'ın merkez ilçeleri dışında özel eğitim kurumu olarak okulumuz tektir. Sadece ilçe merkezindeki öğrencilerin eğitim gördüğü bir okul olmayıp, merkez dışındaki mahallelerde yaşayan öğrencilerimizin de ücretsiz taşıma yoluyla eğitim öğretim imkanlarından yararlandığı bir kurumdur."

Okul bünyesindeki her sınıfta 2 özel eğitim öğretmenini görev yaptığına değinen Taşkale, "Öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre eğitim öğretimden yararlanma imkanları ve davranış değişikliğinde istendik başarıyı elde etme oranı her sınıfımızda bulunan 2 özel eğitim öğretmenini sayesinde artmaktadır." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim