Ellerine çuvalları alan Güven ve beraberindekiler, Hurman Nehri'ne girerek 2 kilometre boyunca başta plastik çöpler olmak üzere cam ve şişe gibi atıkları topladı.

Belediye Başkanı Güven, yaptığı açıklamada, piknik alanlarının temiz tutulması gerektiğini ve doğaya ait olmayan hiçbir şeyin doğaya atılmaması gerektiğini söyledi.

Hurman Nehri'ne girip 2 kilometre boyunca temizlik yaptıklarını ifade eden Güven, "Temizlik için suya girdiğimizde çuvallar dolusu plastik atık ve çöp topladık. Arkadaşlarımızla birlikte ulaşabildiğimiz noktaya kadar temizliğe devam edeceğiz." dedi.

Vatandaşlardan doğaya sahip çıkmalarını ve kirletmemelerini isteyen Güven, "Şu anda bulunduğumuz alan tam bir doğa harikası ve vatandaşlarımız piknik için buralara geliyor. Elbette piknik yapmak, aileleriyle birlikte iyi vakit geçirmek, bu güzel yerlere gelmek vatandaşlarımızın hakkı. Fakat pikniğimiz bittiğinde, insan eli ile gelen doğaya ait olmayan evsel, plastik atıkları temizleyelim. Çünkü bu alanlar bizim değil, çocuklarımıza bırakacağımız emanettir. Çocuklarımıza temiz bırakmak zorundayız. Doğaya sahip çıkmalıyız." diye konuştu.