Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından 28 Şubat’a, tutuklanarak cezaevine konulanlar hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasına Dernek Başkanı İbrahim Kıran ile dernek üyeleri katıldı.

Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını istediklerini belirterek açıklamalarda bulunan Başkan İbrahim Kıran, “28 Şubatçıların oluşturduğu siyasi ortamda brifing aldıktan sonra binlerce insana ağır cezalar yağdıran DGM’lerin kararlarıyla hapsedilen 28 Şubat mahpusları için yıllar, hükumetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişse de bir şey değişmediğini gördük" dedi.

28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli, siyasi yargılamalarının yok sayılmasını istediklerini söyleyen Başkan Kıran, “Unutulmamalıdır ki 12 Eylül’den hesap sorulmamış olması 28 Şubat’ı doğurduğu gibi 28 Şubat’tan hesap sorulmamış olması 15 Temmuz’u doğurmuştur. Darbelerden hesap sormak, bir taraftan darbelerin bütün aktörlerinin hakkettikleri cezalara muhatap olması diğer taraftan darbelerin mağdur ettiği mazlumlar üzerindeki zulmün ortadan kaldırılması ile mümkün olabilecektir. Af talebinde bulunmayan, vakur ve onurlu bir duruşla haklarını arayan, darbeciler yargılanırken darbe hukukunun kararlarıyla içeride tutulan bu insanların ve bu insanların ailelerinin hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta yargı, hükumet ve TBMM olmak üzere herkes üzerine düşen önemli bir görevdir. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.