Odalar adına açıklama yapan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, "Su İçin Doğal Çözümler" temalı panelin 22 Mart Perşembe günü saat 13.00'te Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirileceğini belirtti. 

Turanbayburt, panel ile 21. yüzyılda karşılaşılan su sorunlarının, doğaya dayalı çözümlerinin araştırılması ve uygulanmasının amaçlandığını kaydederek, şu ifadelere yer verdi:

"Bitki örtüsüne, toprağa, nehir ve göllere verilen zararlar; sel ve kıtlık yaratmakta, su kaynaklarında yaşanan kirliğinin daha da kötüleşmesine neden olmaktadır. Sanayi ve enerji üretiminde kullanılan sular hem ekosisteme zarar vermekte hem de kirlilik yaratmaktadır. Çevremizdeki ekosistemleri görmezden geldikçe yaşamamız ve ilerlememiz için gerekli olan temiz suyun, herkese ulaşması zorlaşmaktadır. Doğaya dayalı çözümler, su sorunlarımızın çoğunu çözme potansiyeline sahiptir. Yeni ormanların oluşturulması, nehirlerin taşkın yataklarına yeniden bağlanması ve sulak alanların restore edilmesi, su döngüsünü yeniden dengeleyecek, insan sağlığını ve geçim kaynaklarını iyileştirmeye katkı sağlayacaktır. Tüm duyarlı kesimleri, Dünya Su Gününde gerçekleştireceğimiz panele davet ediyoruz" 

Editör: TE Bilişim